Sport

kup krešimira ćosića

Zadar opravdao ulogu favorita i s lakoćom slavio u gradskom derbiju

Zadar opravdao ulogu favorita i s lakoćom slavio u gradskom derbiju
Š.Zelić/KK Zadar

Košarkaši Zadra u potpunosti su opravdali ulogu favorita u gradskom derbiju protiv Jazine-Arbanasa koji se igrao u sklopu trećeg kola Krešinog kupa. S ukupnih 116-54 Zadar je u lijepo ispunjenom hramu košarke dokazao kako je 'Žuta podmornica' ipak miljama daleko od njihove razine.

Utakmica je poslužila treneru Anti Nazoru kako bi još bolje uigrao novopridošlog Luku Žorića, ali i kako bi pružio značajniju minutažu Juri Planiniću koji u posljednje vrijeme nažalost previše sjedi na klupi. I uspio je u oba nauma, a pritom je i iz 'zimskog sna' malo razbudio i Domagoja Vukovića koji već dugo ne igraj na onoj razini na kojoj realno može i mora.

Žorić je tako utakmicu završio s 15 koševa, s time da u drugom poluvremenu nije niti ulazio u igru. Planinić je odigrao 20 minuta i pritom postigao 16 koševa i dohvatio 7 skokova, dok je Vuković bio najbolji strijelac pobjedničkog sastava s 21 ubačajem. 

S 20 koševa najbolji je u redovima Jazina bio Preston Bungei, 14 je dodao Bruno Španja, a 10 Josip Gulam.

Zadar će tako zaigrati na Final Eight turniru Krešinog Kupa kojemu ćemo domaćina doznati koncem siječnja.

Sutra se u legendarnim Jazinama igra još jedan itekako zanimljiv dvoboj u kojem će domaća Sonik Puntamika pokušati iznenaditi favoriziranu Cibonu.

44fe9682fd799c6c85f144deaa36ff86.jpg?v=1

3ec15205cd57390d78a38ca86e0dd8c5.jpg?v=1


Reci što misliš!