Sport

rukomet, sp 2019

Stepančić: Od prvoga dana priprema mislimo samo na Island

Stepančić: Od prvoga dana priprema mislimo samo na Island
Igor Kralj/PIXSELL

Od prvoga dana kada smo se okupili naš fokus je isključivo usmjeren na Island, kazao je po dolasku u München hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Hrvatski rukometaši u petak u 18 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva s Islandom, a potom slijede okršaji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom. 

Izabranici Line Červara doputovali su u glavni grad Bavarske u srijedu, a Stepančić je vrlo zadovoljan prvim dojmom. 

"Putovanje je bilo kratko, malo smo se istrčali, tek danas popodne imamo trening, ali je pri dojam vrlo dobar. Nijemci vole rukomet, njihova liga je najjača na svijetu i sigurno da znaju što znači Hrvatska u svijetu. Znaju da u zadnje vrijeme nismo bili lošiji od petog mjesta". 

Stepančić je siguran da će već protiv Islanda u Olimpijskoj dvorani biti dosta hrvatskih navijača.

"U Münchenu ima dosta Hrvata i sigurno će nas doći bodriti, Bit će nam potrebna već protiv Islanda. Prve utakmice su uvijek bitne zbog  samopouzdanja i određuju tijek samog prvenstva. Obično u prvim utakmicama dobivamo slabije protivnike, ali to sada nije slučaj. Island je vrlo jaka ekipa, tipičan predstavnik skandinavskoga rukometa i neće nam biti lako", kazao je igrač pariškog PSG-a.

U zadnjoj međusobnoj utakmici prije točno godinu dana na EURU u Splitu Hrvatska je dobila Island. 

"Dobili smo ih u Splitu, ali smo ih slomili tek u samoj završnici. U njihovim medijima su nas čak napali da smo ih u toj utakmici svladali uz veliku pomoć sudaca. I oni imaju problema jer im nedostaje lijevi bek Valur Sigurdsson, najbolji strijelac u povijesti njihove reprezentacije. Ali i bez njega su vrlo jaki, imaju dva odlična desna krila, jakog pivota, a sve se vrti oko njihova najboljeg igrača Palmarssona  koji igra odlično za Barcelonu. On po poziciji igra na mojoj strani obrane i nadam se da ću ga , uz pomoć suigrača, zaustaviti.Bilo bi lijepo dočekati Španjolce u zadnjem kolu sa svim pobjedama", zaključio je Stepančić. 


Reci što misliš!