Sport

Rukomet, SP 2019

Hrvatska u Muenchenu startala pobjedom nad Islandom rezultatom 31-27

Hrvatska u Muenchenu startala pobjedom nad Islandom rezultatom 31-27
HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedila Island sa 31-27 (16-14).


Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s osam i Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Utakmica je počela odličnom igrom u napadu obje reprezentacije pa je nakon samo šest minuta igre bilo 5-5. Veći dio prvog poluvremena niti jedna reprezentacija se nije uspijevala odvojiti da bi Island s dva uzastopna gola šest i pol minuta prije odmora poveo sa 14-11. No, do kraja prvog dijela "proradila" je hrvatska obrana na čelu s vratarom Šegom te je Hrvatska serijom 5-0 stigla do prednosti 16-14.

Hrvatski navijači u Muenchenu, Foto: HRS

Dobra igra Hrvatske nastavila se i početkom nastavka te je u 36. minuti bilo 21-18. Nažalost, uslijedila je "crna rupa" od 10 minuta tijekom kojih je Island svojom serijom 6-1 preokrenuo rezultat i poveo 24-22.

Ipak, kao i u prvom poluvremenu, Hrvatska je u završnici podigla razinu obrane te s nekoliko oduzetih lopti iz brzih protunapada golovima Horvata i Cindrića stigla do prednosti 29-26. Potom je i Šego spojio nekoliko obrana kojima je osigurao bodove našoj reprezentaciji. Hrvatska je serijom 6-0 od 50. do 60. minute stigla do vodstva 31-26 da bi Palmarsson golom u posljednjoj sekundi samo ublažio poraz Islanda.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Japana koji je ranije u petak izgubio od Makedonije 29-38.

Od 20.30 sa u posljednjem susretu 1. kola ove skupine igrat će Španjolska i Bahrein.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!