Sport

Vaterpolo, Triglav A2 liga

Vaterpolisti Zadra dočekuju lidera Budvu

Vaterpolisti Zadra dočekuju lidera Budvu
Željko Kapelari

Nakon više od mjesec dana ponovno će se zapjeniti voda na bazenu zatvorenog plivališta na Višnjiku. Zapjenit će je vaterpolisti Zadra i Budve koji će dvobojem 9. kola nastaviti natjecanje u A-2 regionalnoj ligi.

Crnogorska momčad u Zadar stiže kao favorit čemu u prilog dovoljno govori njihova prva pozicija na ljestvici s tek jednim porazom u dosadašnjem dijelu prvenstva.

“Jedva čekamo da utakmica počne”, gotovo kao da je jedva dočekao to izustiti započeo je najavu utakmice trener Zadra, Goran Jovančević i nastavio:

“Budva sigurno dolazi kao favorit jer je to ekipa koja je pobijedila Solaris koji je, po meni, najkompletnija ekipa u ligi. Međutim, mi ćemo sve napraviti da utakmica ne prođe u onom ritmu u kojem to priželjkuje Budva. U dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali smo da svima možemo parirati. Na domaćem bazenu ne bojimo se nikoga i nema imperativa da nešto moramo napraviti. Taj imperativ ćemo doživjeti tek za otprilike šest mjeseci kada ova ekipa skupi dovoljno iskustva da se bori za sami vrh.“

Utakmicu su najavili i igrači Zadra, Ivan Vrbnjak:

“Naporno smo radili ovaj period u kojem je bila stanka u prvenstvu. Malo su nas pokolebale bolesti no sada smo se vratili u formu. Igrali smo dvije pripremne utakmice protiv Solarisa koje su nam pokazale da možemo igrati i s njima i da se Budva neće ovdje prošetati. Riječ je o favoritu za ulazak u viši rang, ali mi smo tu da im pomrsimo račune i da se plasiramo u gornji dom.”

I Roko Jurišić:

“Ne priznajemo nikome da je bolji u našem bazenu. Treba dati svoj maksimum, izgorjeti u toj želji pa što bude. Mi smo jedna mlada momčad koja je tek na putu dokazivanja. Ali mislim da smo pobjedom u gostima kod Solarisa pokazali da ako nas se malo podcijeni možemo svakog pobijediti. Dobro smo radili zadnja tri tjedna u kojima smo se „stopili“ jedan s drugim i idemo po tu pobjedu protiv Budve.“

Utakmica na zatvorenom plivalištu Višnjika počinje u 19 sati.


Reci što misliš!