Sport

košarka, aba liga

Košarkaši Zadra u nedjelju gostuju kod Mornara - Trener Nazor vjeruje u pobjedu

Košarkaši Zadra u nedjelju gostuju kod Mornara - Trener Nazor vjeruje u pobjedu
Bojan Bogdanić

Košarkaši Zadra jutros su otputovali u Crnu Goru gdje će u nedjelju, 13. siječnja, gostovati kod Mornara iz Bara u sklopu 15. kola, regionalne ABA lige.

 

Zadnji odigrani susret između Zadra i Mornara u Krešinom domu završio je u korist crnogorske momčadi (83-93) u kojoj je najefikasniji igrač na strani domaće momčadi bio Malcolm Grant, bivši branič Zadrana koji je nakon raskida ugovora potpisao suradnju upravo s momčadi iz Bara. Bit će zanimljivo vidjeti kako se snašao u novom klubu upravo protiv svoje donedavne momčadi.

S obzirom na to da nam tablica ABA lige ukazuje na trenutačno dosta izjednačene momčadi možemo očekivati jedan čvrst, kvalitetan i zasigurno zanimljiv susret ovo dvoje Abaligaša.

"Ja se nadam da ćemo na toj utakmici biti pravi, da smo dali sebi za pravo da povećamo rotaciju, da dignemo intenzitet igre. Dobili smo sada širinu i na unutarnjim i na vanjskim pozicijama. Smatram da jednim pravim pristupom možemo otići dolje te s jednom muškom utakmicom tražiti svoju šansu", poručio je strateg Zadrana, Ante Nazor.

Sigurno da postoji velika motivacija i šansa u ovoj utakmici s obzirom na to da su Zadrani u odnosu na zadnji susret protiv Mornara još u 4. kolu bili bez Dašića, Vaughna i Žorića, a i Magarity je tada tek upisivao prve minute za zadarsku momčad.

"Gostovanje je neugodno, ali neke momčadi su prije nas pokazale da se tamo može ravnopravno igrati od početka do kraja i temeljem toga zaista treba nametnuti neki svoj ritam, označiti targete koje treba napasti i držati se toga i u obrani i u napadu. Tako ćemo pokušati isprovocirati tu šansu da okrenemo utakmicu u našu korist. Mislim da bi nam to bilo jako vrijedno u ovom trenutku", dodaje Nazor.

Utakmicu će se u izravnom TV prijenosu moći pratiti na kanalu Arenasport televizij s početkom u 19 sati.

Reci što misliš!