Sport

a1 liga košarkašica

Zadarske košarkašice iz Slavonskog se Broda vraćaju s dva boda

Zadarske košarkašice iz Slavonskog se Broda vraćaju s dva boda

Košarkašice Zadra u prvoj su službenoj utakmici u novoj godini došli i do prvog slavlja. Zadranke su u dvoboju 12. kola Prve lige za žene na gostovanju u Slavonskom Brodu bile bolje od ekipe Broda na Savi rezultatom 66:46.

Vrlo vrijedna pobjeda za ekipu trenerice Marije Mazije koja u ovom dvoboju nije mogla računati na starije i iskusnije igračice Laru Nikpalj-Vukorepu, Luciju Pericu i Anamariju Bačić. Odgovornost su u takvoj situaciji na sebe preuzele Ivana Dujić i Ana Vrsaljko kojima su ruku pomoći pružile Ana Mandić, Nika Jelenković, Anđela Oštrić te Paula Budija i Ena Gardijan. U igru nisu ušle tek Lara Špinderk i Mihaela Dobrić.

Zadranke su dobro otvorile utakmicu i kojoj su na veliki odmor otišle s prednošću od 41:26. Unatoč dvoznamenkastoj prednosti naše se igračice nisu opustile niti u nastavku dvoboja već su svoju prednost povećale na okruglih plus dvadeset s koliko su i zaključile ovaj susret

Do devete pobjede u ovom natjecanju Zadar su vodile Dujić i Vrsaljko sa po 19 poena. Dujić je skupila i najviše asistencija, 5, dok je Vrsaljko uhvatila 12 skokova. Tek jedan manje upisala je Ana Mandić koja je pritom ubacila i 10 koševa. Zanimljivo, sveukupno Zadranke su na ovom susretu skočile čak 50 puta što je svakako podatak koji vrijedi istaknuti.

ŽKK Zadar sada se s učinkom od devet pobjeda i tri poraza privremeno, prije sutrašnjeg ogleda Pule i Šibenika, smjestio na treće mjesto prvenstvene ljestvice. U idućem kolu, ujedno i prvom domaćem ogledu u 2019. godini naše košarkašice na Višnjiku dočekuju Pulu, jednu od tri ekipe od kojih su u prvom dijelu sezone doživjele poraz.


Reci što misliš!