Sport

odabrao sport illustrated

Luka Modrić 12. najspremniji sportaš na svijetu

Luka Modrić 12. najspremniji sportaš na svijetu
Igor Kralj/PIXSELL

Igrao je Luka gomilu napornih i zahtjevnih utakmica za Real, a posebno je teško bilo na SP-u u Rusiji kad smo tri utakmice zaredom igrali produžetke. Sjajna kondicija razlog je zašto nije bilo ozljeda...

Kako bi godinama bili na vrhu, sportaši moraju jako puno ulagati u svoju fizičku spremu. Kada dođu u pozne sportske godine, tijelo je osjetljivije, ozljede su sve češće, a onaj tko je najspremniji, vješto će ih izbjeći. 

Renomirani magazin Sports Illustrated objavio je listu najspremnijih sportaša na svijetu, a među njima je i najbolji igrač na svijetu Luka Modrić koji se nalazi na visokom 12. mjestu. 

Prošlu sezonu će Luka pamtiti kao najuspješniju u svojoj karijeri, osvojio je sve moguće individualne nagrade kao i drugo mjesto s Hrvatskom na SP-u, no svega toga ne bi bilo da nije prošao naporne pripreme.

Igrao je Luka gomilu napornih i zahtjevnih utakmica za Real, a posebno je teško bilo na Mundijalu u Rusiji kada smo tri utakmice zaredom igrali produžetke.

Ponajviše sjajnoj kondicijskoj spremi može zahvaliti što su ga zaobišle ozljede, a njegove fizikalije prepoznali su i stručnjaci. Ovo priznanje još više vrijedi uzevši u obzir činjenicu da Modrić ima 34 godine.

Na prvome mjestu kao najspremniji igrač nalazi se Saquon Barkley (21) igrač New York Giantsa u američkom nogometu, a odmah do njega je, sasvim očekivano, veliki Cristiano Ronaldo.

To ne čudi, s obzirom na to da Portugalac toliko vremena provodi u teretani, a on je tip velikog radnika koji prvi dolazi na trening i zadnji odlazi. Da nema takvu etiku, teško da bi na ovakvoj razini igrao i u 34. godini života.

Na trećem mjestu je grčko čudo Giannis Antetokounmpo, dok je odmah iza njega Novak Đoković koji bez problema izdrži i najteže izmjene. Tu su još i zvijezde poput LeBrona Jamesa koji je na 7. mjestu, te Connor McGregor koji je zasjeo na devetu poziciju. Kod ženskih sportašica, najspremnija je američka gimnastičarka Simone Biles.


Reci što misliš!