Sport

rukomet, sp 2019

Kauboji danas s Bahreinom, a za Španjolce Červar poručio: Moramo biti spremni na rat

Kauboji danas s Bahreinom, a za Španjolce Červar poručio: Moramo biti spremni na rat
HRS

Hrvatski rukometaši večeras igraju 4. kolo Svjetskog prvenstva protiv Bahreina, a misli su već na sutrašnjem ogledu sa Španjolcima i borbi za prvo mjesto skupine B.

Uz dužno poštovanje prema današnjem protivniku izbornik Lino Červar će ipak glavne igrače poštedjeti koliko to god danas bude moguće.

"Pokušat ćemo na toj utakmici odmoriti igrače koji su podnijeli glavni teret na prethodnim utakmicama. Igrat će oni koji su manje igrali pa da i oni osjete to prvenstvo malo više", kratko je izbornik najavio susret s Bahreinom i okrenuo se prvaku Europe, Španjolskoj.

"Svjesni smo da su oni favoriti ali to ne znači da se moramo predati. Mi ćemo da pružimo dobar otpor i mislim da taktički moramo jako dobro odigrati jer Španjolska ima dosta igrača s međunarodnim iskustvom", smatra Červar.

Osim iskustva, koje je neosporno Furija ima, Červar je upozorio na još nekoliko dobrih karakteristika sutrašnjeg protivnika.

"Imaju dobru obranu koja ima dubinu i iniciraju promjene, oduzimaju loptu i tu se odvajaju kod svake ekipe. Iz te obrane proizlaze kontre i polukontre. Moramo na to taktički imati odgovore, a hoćemo li to uspjeti to je pitanje ali mislim da sam detektirao glavni problem", upozorio je izbornik.

Hrvatski strateg dao je smjernice kako će njegovi Kauboji krenuti kontra europskih prvaka.

"Moramo zadržati homogenost i spremiti se za ratovanje, timsku igru. Pored svih naših hendikepa smatram da smo uživali u takvoj našoj dosadašnjoj igri koja počiva na skromnosti, a ne na bahatosti“, zaključio je na kraju Lino Červar.

Hrvatska i Bahrein igraju od 18 sati, Japan i Island sastaju se od 15 i 30 dok će Makedonija i Španjolska početi utakmicu u 20 i 30.

Utakmica dana u skupini A, s kojom se križa naša skupina B, sinoć je završila remijem. Aktualni svjetski prvak, Francuska i domaćin Njemačka u Berlinu odigrali su 25-25.


Reci što misliš!