Sport

košarka, ht premijer liga

Košarkaši Zadra protiv posljednjeplasiranog Bosca traže devetu pobjedu u Premijer ligi

Košarkaši Zadra protiv posljednjeplasiranog Bosca traže devetu pobjedu u Premijer ligi
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon još jedne blijede utakmice u kojoj su košarkaši Zadra poraženi na gostovanju u Baru kod Mornara, slijede novi izazovi u HT Premijer ligi. Tako večeras pod svodove Višnjika stiže posljednjeplasirana momčad prvenstva - Bosco.

Budući da njegovi igrači nikako ne uspijevaju uhvatiti traženi ritma, a protivnik je u osmini finala Kupa pobijedio favorizirane Šibenčane, trener Ante Nazor poziva na oprez u utakmici u kojoj bi njegovi igrači ipak trebali glatko slaviti...

"Dolazi nam u goste ekipa koja je ove godine imala neke dobre partije, doduše i neke nesretne poraze u posljednjim sekundama utakmice. Tako da me njihova pobjeda nad Šibenikom u Krešinom Kupu na Baldekinu nimalo ne iznenađuje. Riječ je o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva te ima dobre mlade i poletne igrače, ali i starije koji im daju to potrebno iskustvo. Zato moramo biti oprezni od starta i nastojati nametnuti svoj ritam, posebno što se tiče agresivne obrane. Moramo poboljšati kombinatoriku, timsku igru i momčadski duh da tražimo taj kolektivni ritam šuta. Sigurno da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. Tražimo sve igrače da rasporedimo i odgovornost i poene na sve pozicije i tako dignemo timsko samopouzdanje."

Nakon 11 odigranih utakmica HT Premijer lige, Zadar se s 8 pobjeda i 3 poraza nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Bosco je pak sa samo jednom pobjedom uvjerljivo na začelju.

Susret između Zadra i Bosca na rasporedu je večeras u 19 sati u Krešinoj dvorani.


Reci što misliš!