Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina pobjedom otvorio nastup na Hungarian Openu

Andrej Gaćina pobjedom otvorio nastup na Hungarian Openu
Sanjin Strukić/PIXSELL

Od devet naših predstavnika na vrlo jakom ITTF turniru Svjetske serije Hungarian Open pet je prošlo u sljedeći krug kvalifikacija, a to su Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Tomislav Frane Kojić, Wei Shihao i Mateja Jeger.

Najzvučniji rezultat prvog dana turnira u Budimpešti ostvario je Tomislav Frane Kojić, koji je, nakon Nijemca Kleina (4:0), izbacio Austrijanca R. Gardosa (4:1), inače 52. igrača na svijetu!

Vrijedi istaknuti i prvi službeni nastup Andreja Gaćine nakon ozljede, a za prolazak je bio bolji od Nijemca Mengela (4:2). Također, nakon duljeg vremena prvi nastup u nacionalnom dresu imao je i Filip Zeljko, a upisao je 4:2 poraz od Nizozemca Oostwoudera. 

Kojić u sljedećem susretu ide na Indijca Anthonya, Gaćina na Slovaka Wang Yanga, Wei Shihao na Srbina Peta, a Pucar na Tsuboija. Inače, Pucar je s Brazilcem igrao odlučujući meč za četvrtfinale na ekipnom Svjetskom prvenstvu, kada je nakon vodstva od 2:0 poražen s 3:2. 

Kod djevojaka Mateja Jeger je svladala Njemicu Wan Yuan (4:3), viceprvakinju Europe do 21 godine iz 2017., a čeka je susret s Mađaricom Pergel. 


Reci što misliš!