Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor: Imamo silnih problema s ozljedama, nismo mogli ni kvalitetno trenirati

Ante Nazor: Imamo silnih problema s ozljedama, nismo mogli ni kvalitetno trenirati
Mate Krezić

Košarkaši Zadra još jednom su pokazali blijedo lice te su se dobrano namučili da bi došli do pobjede protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstva, Bosca. Istina, gosti su se u prijelaznom roku pojačali i doveli novog trenera, no i tome unatoč, Zadrani su ovu utakmicu trebali dobiti sigurnije i uvjerljivije.

Trener Ante Nazor smatra kako su njegovi igrači premekano ušli u utakmicu, s čime se potpuno slažemo:

"Najbitnija je pobjeda, a kako svojim igračima čestitam na njoj, tako i protivnicima što su došli odigrati jednu jaku utakmicu. Osjetili su mekoću kod mojih momaka i skoro je kaznili. Utakmicu smo odradili na refule, ali nismo održali koncentraciju cijelu utakmicu. Već sljedeću utakmicu to moramo imati na pameti. Ovo je poruka mojim momcima da nema lake utakmice i nemamo pravo nikoga neozbiljno shvatiti."

U igru nisu ulazili Krajina, Brzoja ni Planinić. Ozljede ili trenerova odluka?

"Imali smo silnih problema s ozljedama, što leđa, a što prepone... Nismo mogli niti kvalitetno trenirati niti te igrače koristiti u igri."

Lovre Bašić još je jednom pokazao svoj napadački potencijal te je uz 15 koševa dodao i 9 asistencija. Trenerov komentar:

"Pokazao je napredak i osjećaj za timsku igru što pokazuje i njegovih 9 asistencija protiv Mornara i večeras. Sigurno je da mora igrati s većim intenzitetom u defanzivnom dijelu. Teško ga je uspoređivati s Vaughnom, ali najbolje je da se oni na treningu izbore za minute."

Poslije utakmice je bilo dosta govora o katastrofalnom suđenju. Dino Rađa je nedavno izjavio kako je u sudačku organizaciju uveden red te kako suđenje nikad nije bilo bolje. Što o tome kaže trener Zadra?

"Dino je velik čovjek i moj veliki prijatelj i ja mu nikako ne bih htio proturječiti", kroz smijeh je zaključio Nazor. U prijevodu: Čitajte između redaka....


Reci što misliš!