Sport

košarka, aba liga

Ante Nazor uoči Partizana: Utakmica u Beogradu gdje smo deklasirali protivnika mora nam biti vodilja

Ante Nazor uoči Partizana: Utakmica u Beogradu gdje smo deklasirali protivnika mora nam biti vodilja
Bojan Bogdanić

Pred košarkašima Zadra pravi je izazov. U 16. kolu ABA lige pod svodove Višnjika dolazi Partizan koji je itekako motiviran da uzvrati za bolan poraz u Beogradu. Zadrani u međuvremenu muku muče s ozljedama...

Utakmicu, koja je na rasporedu u subotu u 17 sati, najavljuje trener Zadra, Ante Nazor;

"Utakmica od velikog značaja, ne moram ni govoriti koliko bi nam značila ova pobjeda. Trebamo respektirati više jedni druge unutar naše momčadi nego protivnika da dođemo do pobjede. Hoću reći, potrebna nam je silna energija i trud jer utakmica će biti jako zahtjevna."

Nekoliko riječi o protivniku i što napraviti kako bi ih se zaustavilo?

"Partizan je kvalitetna ekipa, puno su dobili dovođenjem iskusnog razigravača Renfroea koji je stabilizirao njihovu igru. Naša je zadaća odvojiti njihovu igru s perimetra od unutrašnje. Težište igre im je na Paigeu i Marinkoviću te dobrom obranom tu moramo reagirati. Najbolji primjer koliko nam znači energija i trčanje prema naprijed jest utakmica u Beogradu gdje smo ih deklasirali. To nam mora biti vodilja."

Situacija u svlačionici daleko je od idealne. Momčad Ante Nazora prorijeđena je ozljedama...

"Situacija je jako dramatična. Vidjeli ste i protiv Bosca da smo u trenutku kad je isključen Dašić ostalo svega šest igrača unutar stroja. Liječnička služba ulaže silne napore da svi budu spremni za utakmicu. Vaughn na granici da zaigra, nadam se da će biti osposobljen za sutrašnju utakmicu, on je jako motiviran. A što se tiče Krajine i Planinića moramo još dobiti liječnički izvještaj kompletno interpretiran. Ali osjećaju bol i nisam siguran da će sutra nastupiti. Brzoja je također imao probleme s leđima, ali on će biti dobro. Nastojat ćemo sve igrače mobilizirati."

Koliko se toga promijenilo od prošle utakmice s Partizanom u kojoj je Zadar slavio 95-85?

"Mi smo tu promijenili praktički playmakera i centra, a ovo stanje s Magarityjem također je promjena. To su već dva-tri manevarska igrača i slika stanja je drugačija. Ono je bio neki početni šok. Mislim da je i Partizan bio u krizi i nakon toga posegnuo i za promjenama igrača i trenera. To je sasvim jedno drugo stanje što se tiče nas i njih i pitanje jedne sasvim druge filozofije igre i sportske forme. Opet se vraćamo na ono kad posegneš kad mijenjaš roster opet moraš tražiti novu kemiju među igračima, novu spremnost jer neki igrači dođu koji nisu baš spremni. Dašić se priključio nakon dugo vremena, Žorić koji par mjeseci nije igrao. Vaughn također. Tražiš novu kemiju, nove pripreme, nove odnose i naglašavam trebaš proći te dječje bolesti da bi stabilizirao igru."

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!