Sport

držimo fige za brz povratak!

"Slučaj Magarity" - Datum saslušanja još uvijek nije poznat, a igraču je sada najteže

Dino Stanin/PIXSELL

Najveći pehist među zadarskim košarkašima, William Magarity, još uvijek nije dobio termin za saslušanje pred stegovnim vijećem Hrvatske agencije za toksikologiju i antidoping.

Podsjetimo, Magarity je zaboravio prijaviti jedan od lijekova koji uzima za astmu te za njega zatražiti terapijsko izuzeće na koje, temeljem medicinske dokumentacije, ima pravo. Nažalost, taj propust ga je koštao nepovoljnog nalaza na antidoping kontroli i sada mu ne preostaje nego nadati se kako će ga Stegovno vijeće Zavoda za toksikologiju i antidoping 'pomilovati', odnosno uzeti u obzir njegove valjane argumente za uzimanje lijeka koji sadrži zabranjenu supstancu terbutalin. 

Trenera Antu Nazora upitali smo kako se nosi s čitavom tom situacijom?

"Pa jako teško, baš sam jučer obavio razgovor s njim", kazao je Nazor te nastavio: 

"Mislim da je to strašan peh koji se više ni ne spominje, a mislim da to baš i nije realno. To nije samo za sportaša, nego i za čovjeka, jedna surova situacija. Kad si bolestan, posegneš za svim i svačim da ti bude bolje i on je taj lijek jednostavno konzumirao jer je ranije imao dozvolu za to... Sad je to pitanje papirologije i banalne greške što se nije na vrijeme priložila dokumentacija."

Magarityjevo prisustvo itekako nedostaje treneru Nazoru... 

"Momak je zaista izuzetno pozitivan, bio je primjer i kao čovjek i kao igrač. Iz dana u dan i ja se pitam, a vjerujem i on, zašto se na taj način moralo završiti. Samo ovo odugovlačenje saslušanja nam nekako budi nadu da će biti minimalno kažnjen."

Službeni termin saslušanja na kojem bi se trebala konačno utvrditi težina kazne još uvijek nije poznat?

"Saslušanje je već trebalo biti, ali se stalno odgađa, mi se nadamo da će biti što prije."

Neslužbeno pak doznajemo da će cijeli slučaj doći pred stegovno vijeće početkom sljedećeg tjedna, a u međuvremenu najviše ispašta upravo taj mladi košarkaš koji se pokazao pravim pojačanjem u momčadi Zadra.


Reci što misliš!