Sport

#mercato

Stipe Perica na meti Dinama?

Stipe Perica na meti Dinama?

Dinamo je otputovao dobro raspoložen na pripreme u Tursku, ali trener Nenad Bjelica sigurno više ne spava mirno, barem ne sudeći po raspletu situacije. Odmah na startu priprema oprostio se od Marija Budimira, koji je prešao u iranski Persepolis, a Mario Gavranović i Bruno Petković trenutačno su ozlijeđeni.

Petković je barem vidio nešto od priprema, odigrao par utakmica i odradio nekoliko treninga, ali jučerašnji je propustio radi ozljede Ahilove tetive. Najgore u cijeloj priči prošao je Mario Gavranović, koji ima rupturu mišića, Bjelica ga je doveo u Tursku, ali moglo bi se pokazati uzaludno jer mu se može dogoditi da propusti cijele zimske pripreme.

"Volio bih dovesti napadača", rekao je Bjelica uoči puta u Tursku.

Sad se želja pretvorila u nuždu jer je Dinamo trenutačno bez zdravog napadača iz seniorskog kadra. Jedini službeni napadač na pripremama ostao je Mario Ćuže, svaka čast, riječ je o talentiranom igraču, ali Dinamov trener ne smije položiti ambicije kluba u nastavku sezone na njegova mlada pleća, želi li ostvariti povijestan rezultat u Europi, za koji ima realnu priliku.

"Nakon moje izjave o potrebi za napadačem, dobili smo more mejlova s ponudama agenata,  vidjet ćemo tko nas neće previše koštati, a tko će nas pojačati već u siječnju. Pronađemo li takvog, njega ćemo dovesti", otkrio je Bjelica nakon druge utakmice na pripremama, one protiv Dynamo Dresdena.

Talijanski mediji otkrivaju kako je taj profil bivši hrvatski U21 reprezentativac Stipe Perica. Zadranin je već bio na pragu dolaska u Dinamo, ali odabrao je riskantnu avanturu u Chelseaju.

Perica otad muku muči s pronalaskom prave sredine u kojoj bi završio svoj igrački razvoj i ne uspijeva ju pronaći, ili barem nije uspijevao…

Udinese je valjda prekrižio, jer je ljetos otišao na posudbu u Crotone, ali samo jedan gol u osam utakmica nisu bili dovoljni pa su ga vratili u matični klub. Nije valjda lud za ostankom jer ne želi propustiti još jednu sezonu u ključnom razdoblju za njegovu karijeru pa se dolazak u Dinamo nameće sam po sebi, a i savršeno odgovara Bjeličinom opisu.

S obzirom na to da je riječ o posudbi, ne bi trebao biti preskup za Dinamov novčanik, a kako je riječ o bivšem mladom reprezentativcu, koji se već godinama kali na ponajboljim travnjacima na Čizmi, vjerujemo kako je dovoljno  sazrio za mjesto udarne špice hrvatskog prvaka barem dok se oporave preostala dvojica napadača koje Bjelica ima u kadru.


Reci što misliš!