Sport

rukomet, sp 2019

Kauboji stigli u Köln gdje drugi krug otvaraju protiv Brazila

Kauboji stigli u Köln gdje drugi krug otvaraju protiv Brazila
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Köln gdje će igrati drugi krug Svjetskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj i Danskoj. Razbivši sve suparnike u prvome krugu Kauboji su prenijeli maksimalna četiri boda, a u borbi za polufinale čekaju ih utakmice protiv Brazila, domaćina Njemačke i branitelja naslova Francuske.

Izabranici Line Červara jedini su prenijeli maksimalan broj bodova dok su Njemačka i Francuska prenijele tri boda, Španjolska dva boda, a Island i Brazil došli su u Köln bez bodova. Jedan od najzaslužnijih za prolazak prve skupine s maksimalnim učinkom je vratar Marin Šego, koji je prvi dio natjecanja završio s odličnih 37 posto obrana.

"Dosta sam zadovoljan, naravno uvijek može bolje. Za golmana je jako bitna obrana, kako suigrači stoje u obrani, posebno to srce obrane. Kod nas to dobro funkcionira. Čim je obrana na velikom nivou, golmanu je lakše odraditi svoj posao", rekao je Šego.

Červar je za nastavak svjetske smotre otpisao lijevog vanjskog Halila Jaganjca, koji nije upisao niti jednu minutu te je imao status rezerve. Mladi Riječanin vratit će se u našički Nexe na klupske pripreme, a izbornik je kao zamjenu pozvao kružnog napadača Celja Pivovarne Laško Kristiana Bećirija.

Drugi krug započinje u 18 sati kada će u našoj skupini E snage odmjeriti Francuzi i Španjolci, a u skupini F Tunis i Švedska. Nakon toga od 20.30 sati u E skupini igraju Njemačka i Island, a u F skupini Danska protiv Mađarske. Podsjetimo da će Hrvatska prvu utakmicu u drugome krugu igrati sutra protiv Brazila od 18 sati, u ponedjeljak protiv Njemačke od 20.30 sati, a okršaj sa starim znancima Francuzima je u srijedu, također u 20.30 sati.


Reci što misliš!