Sport

Rukomet, SP 2019

Duvnjak: Brazilci su neugodni, svima su radili probleme

Duvnjak: Brazilci su neugodni, svima su radili probleme
Slavko Midzor/PIXSELL

Brazilci su svima radili probleme, neugodni su i moramo biti pravi ako želimo pobijediti, kazao je uoči sutrašnje utakmice 1. kola I skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Koelnu kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak.

"Jučer smo imali slobodan dan, iako smo letili prema Koelnu, ali to, srećom, nije dugo trajalo. Pogledali smo snimke utakmica Brazila s Rusijom i Francuskom, jako su neugodna ekipa koja je svima radila problem. Uostalom, imali smo s njima teške muke 2015. godine na SP-u Kataru. Nadam se da ćemo biti pravi  i da ćemo pokazati igru kao u prvom dijelu prvenstva u Muenchenu. Dobro bi bilo imati šest bodova prije Njemačke", izjavio je Duvnjak, koga je u njemačkim medijima nahvalio i njemački izbornik Cristian Prokop.

"Mi igramo u nedjelju s Brazilom, pa ne bi o dvoboju s Njemačkom. Ako je točna informacija da je oko šest tisuća Hrvata već kupilo ulaznice za Brazil, to bi nam puno značilo. U Muenchenu je bilo prekrasno, a bilo bi lijepo da nas navijači podrže i u Koelnu protiv Brazila. Protiv Njemačke će to ići malo teže jer su oni ipak domaćini, ali svaka podrška je dobrodošla", kazao je Duvnjak, koji je obznanio još jednu dobru vijest.

"Dobili smo tu u Koelnu sobu za masiranje i to je dobro. Imali smo problema u hotelu u Muenchenu te smo masaže i terapije radili bukvalno na hodniku".

Mladi pivot našičkog Nexea Marin Šipić po prvi je puta u hrvatskoj reprezentaciji na nekom velikom natjecanju, ako ne računamo zlato s Mediteranskih igara u Tarragoni gdje ekipe nisu igrale u najjačim postavama. Dvadesetrogodišnji Splićanin posve je opravdao očekivanja.

"Brazilci su jako opasna ekipa, svima su zadali probleme i ne bi bili u drugom krugu da nisu dobri. Jako su čvrsta ekipa, imaju dobar napad, bore se i neće biti lako, moramo biti oprezni. Ova dva dana odmora su nam jako dobro došao, nitko nije ozlijeđen i spremni smo za borbu", izjavio je mladić koji je karijeru počeo u Akademiji Balić-Metličić, zatim preselio u Varaždin, a trenutno je član našičkog Nexea.

Hrvatska u nedjelju u 18 sati igra protiv Brazila.  

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!