Sport

Odbojka, Prva liga

Odbojkaši i odbojkašice Zadra upisali vrijedne pobjede

Odbojkaši i odbojkašice Zadra upisali vrijedne pobjede
OK Zadar

Odbojkaški klub Zadar u dvostrukom subotnjem programu 13. kola Prve lige igranom na Višnjiku došao je do dvije važne pobjede. Odbojkšice su s 3-0 u setovima svladale ekipu Drenove, dok su odbojkaši priredili mini iznenađenje pobijedivši s 3-1 momčad Medicinara Trnje.

Zadranke su uvjerljivom igrom i pobjedom u današnjem susretu napravile prvi od dva koraka koja su im potrebna kako bi nakon osnovnog dijela lige ušle u doigravanje gdje ih očekuje borba za plasman u viši rang, odnosno Superligu.

Utakmica protiv Drenove nije ponudila puno uzbuđenja. Zadranke su od početka do kraja odigrale koncentrirano ne dopustivši gošćama da se razmašu u nijednom trenutku.

“Držali smo se svih dogovora iz svalčionice i to je ono što me najviše veseli. Cure su se nakon treninga zaželjele utakmica i to se dobro vidjelo na parketu gdje smo pokazali kvalitetu i bez problema dobili utakmicu”, izjavio je po završetku dvoboja trener odbojkašica Zadra Robert Kresoja.

Do pobjede su nakon odbojkašica došli i odbojkaši Zadra koji su također u dvoboju 13. kola Prve lige bili bolji od Medicinara Trnje s 3:1 u setovima. Gosti su bolje otvorili susret te su bez prevelikih problema poveli s 1:0. Uslijedilo je buđenje domaćina i izjednačenje rezultata na 1:1, da bi Zadrani u finišu drugog seta uspjeli slomiti otpor gostiju i doći do vodstva od 2:1. U trećem setu igrači Marina Masnića došli su do ranog vodstva koje su uz veliki pad igre pri kraju seta ipak uspjeli održati do kraja. Za pobjedu i tri vrlo važna boda.

“Zadovoljan sam kako su dečki reagirali na ovoj utakmici nakon gotovo mjesec dana bez igre. Medicinar je, kao što sam već rekao, jedna dobra i ozbiljna ekipa stoga je ova pobjeda od još većeg značaja. Prvenstveno da se psihološki podignemo za nastavak prvenstva gdje su nam potrebna još tri boda kako bi stigli do zacrtanog cilja, a to je nastup u Superligi iduće sezone”, kazao je Masnić.

U posljednjem kolu osnovnog dijela prvenstva odbojkašice Zadra gostuju kod Kostrene, dok odbojkaši Zadra idu u goste momčadi Kitro Varaždin. Ukoliko odbojkašice uspiju u Kostreni doći do nove pobjede osigurat će plasman u doigravanje bez obzira na rezultate Nove Gradiške koja je još jedina, nakon poraza Dinama od Osijeka, ostala u kombinaciji za gornji dom. S druge strane, odbojkaši će u Varaždinu imati novu priliku doći do bodova vrijednih potvrde plasmana u Superligu iduće sezone.

REZULTAT

OK Zadar – ŽOK Drenova 3:0 (25:15, 25:10, 25:11)

OK Zadar – OK Medicinar Trnje 3:1 (18:25, 25:18, 25:20, 25:21)


Reci što misliš!