Sport

5. i 6. kolo šizd lige

ŠIZD liga: PK Jaderi 42 plasmana među tri najbolja

ŠIZD liga: PK Jaderi 42 plasmana među tri najbolja

19. siječnja. na 25m bazenu Crnica u Šibeniku održano je 5. i 6. kolo ŠIZD lige za sve kategorije od početnika do seniora.

Na programu su bile discipline: 25m prsno, 100m slobodno i 200m mješovito u 5 kolu te 50m leđno i 400m slobodno u 6. kolu. Pod vodstvom trenera Tomislava Brkića, prof. i Ante Džaje, prof., na ova dva kola PK Jadera je predstavljalo ukupno 25 članova koji su se 42 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 11 puta na prvo mjesto, 12 puta na drugo te 19 puta na treće mjesto.

Posebne čestitke na uspješno odrađenom natjecanju članovima koji su po prvi put nastupili, a svima koji zbog bolesti nisu nastupili želimo što brđi oporavak i povratak u bazen. Nakon šest odrađenih kola lige po najvrijednijem zbroju rezultata deset naših plivača se nalazi među tri najbolja u svojim kategorijama, dok su u ekipnom poretku u starijim kategorijama plivačice na prvom mjestu sa 1303 boda, a plivači na drugom sa 1396 bodova, u mlađim kategorijama plivačice su na drugom jestu sa 608 bodova, a plivači na trečem sa 542 boda. 

U kategoriji početnika na prvom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je tokom lige sakupio 1332 LEN boda, te se u ova dva kola u sve tri discipline plasirao na prvo mjesto.

U ženskoj konkurencji iste kategorije po prvi put je nastupila Roza Baljak (10) te se jednom plasirala na treće mjesto. Na prvom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata u konkurenciji ml.kadetkinja nalazi se Mirta Zubčić (08) sa 2264 LEN boda, dok je na drugom mjestu Danica Sorić (08) sa 2180 LEN bodova. Tokom ova dva kola Mirta se dva puta plasirala na prvo mjesto, jednom na drugo i jednom na treće, dok se Danica jednom plasirala na prvo mjesto, dva puta na drugo i jednom na treće. U muškoj konkurenciji iste kategorije Ivano Kuman (08) se jednom plasirao na treće mjesto. Lovre Jerak (05) se u kategoriji kadeta plasirao na drugo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata sa 3792 LEN boda, dok se na trećem mjestu sa 3474 LEN boda nalazi Roko Grgić (06).

Lovre se tokom ova dva kola jednom plasirao na drugo mjesto i dva puta na treće, dok se Roko po jednom plasirao na prvo i na treće mjesto. U ženskoj konkurenciji kategorije na drugom mjestu mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata nalazi se Ema Krstić (06) sa 4602 LEN boda, ona se kroz ova dva kola lige dva puta plasirala na prvo mjesto te po jednom na drugo i treće, dok su se Rita Herceg (07) i Karla Mužanović (06) po jednom plasirale na treće mjesto. Noa Kuman (04) je u kategoriji ml.juniora tokom 6 kola lige sakupio 5947 LEN bodova i plasirao se na prvo mjesto, dok je tokom ova dva kola četiri trke završio plasmanom na drugo mjesto. Filip Smolić (03) se u istoj kategoriji jednom plasirao na treće mjesto, dok je u ženskoj konkurenciji Marija Kuman (05) doplivala do jednog drugom mjesta, te dva treća. Ellena Šušteršić (03) se u juniorskoj kategoriji plasirala na drugo mjesto sa 6500 LEN bodova, dok je Tonka Krstić (03) zauzela treću poziciju sa 6230 LEN bodova.

U ova dva kola Ellena se jednom plairala na prvo mjesto i dva puta na drugo, dok je Tonka doplivala do jednog prvog mjesta u dva treća mjesta. U muškoj konkurenciji juniorske kategorije na treće mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata plasirao se Dorijan Marin (01) sa 5240 LEN bodova, a kroz ova dva kola u jednoj trci je doplivao do trećeg mjesta, dok je Sandro Barić (01) doplivao do tri treća mjesta.

Na natjecanju su nastupili: Roza Baljak, Sandro Barić, Lovre Bičić, Roko Grgić, Rita Herceg, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Tonka Krstić, Ema Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Mate Molnar, Karla Mužanović, Vito Petani, Filip Smolić, Danica Sorić, Mareta Štrbac, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak.

 


Reci što misliš!