Sport

rukomet, sp 2019

Lino Červar zagrmio nakon poraza: Ovo je krađa!

Hrvatska rukometna reprezentacija nije izborila polufinale Svjetskog prvenstva. Kolo prije kraja drugog kruga u Kölnu je naša reprezentacija izgubila od domaćina Njemačke 22-21.

Odlično smo otvorili prvo poluvrijeme, poveli 3-1, Šego je vratima bio odličan i držali smo Nijemce na konopcima. Tada smo napravili nekoliko tehničkih grešaka i vratili domaćina u igru. Na kraju prvog dijela završilo je 11-11. U drugom poluvremenu bili smo na početku nepokretni, bezidejni u napadu, spori u obrani, pa je Njemačka u 45. minuti bila na tri razlike.

I takvi, nikakvi vratili smo se. Uz pomoć fantastičnog vratara Marina Šege i puno bolje igre u napadu izjednačili smo i poveli 19-18 i 20-19. Nijemci su poravnali i poveli dva razlike, Horvat je smanjio i imali smo napad za izjednačenje ali danski sudački par sudio je prekršaj u napadu Manuelu Štrleku. Na tu spornu situaciju svi su igrači žestoko protestirali ali pomoći nije bilo jer Njemačka je slavila 22-21, a Hrvatska ide u borbu za plasman koji nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. 

Nakon utakmice izbornik Lino Červar bjesnio je na djelitelje pravde.

"Isključivali su nas bez veze. Iz drugih reprezentacija govore mi da je ovo sramota i da suce treba disciplinski ganjati. Danci su nam sudili 2009. u Hrvatskoj i kako su nam sudili? Jednako je bilo 2008., i u Danskoj. Mi smo mala zemlja i ne možemo se mjeriti s drugima ali po pitanju ponosa i dostojanstva moramo biti na razini zapadnih zemalja", oštro je poručio Červar i nastavio u istom tonu.

"Ovo je krađa. Mislim da olimpijska povelja ovo ne predviđa i ovu utakmicu treba analizirati, a suce sankcionirati. Oni jesu pobijedili ali ovo nije OK. Vrijeme je izvršnih natjecanja za Olimpijske igre, a zapravo se gazi po Olimpijskoj povelji i to je činjenica i neće nitko uvjeriti da nije tako", prolijevao je žuč pred novinarima Lino Červar i na kraju se okrenuo svojim izabranicima.

"Jako sam ponosan na igrače. Odigrali smo vrlo dobro, obrana je bila fantastična, znamo kakvo nam je stanje bilo s Duvnjakom, a igrali smo bez Cindrića. Unatoč tome smo se pokazali dobrima i tako treba nastaviti. Ne znam što da kažem jer sam pod utjecajem utakmice ali smatram da smo zaslužili pobjedu", zaključio je Červar svoj monolog.

Najbolji pojedinci u našoj momčadi bili su Štrlek i Karačić, svaki po četiri pogotka, dok je Wiede sa šest golova bio najbolji kod Njemačke. Sutra od 18 sati slijedi nam vrlo važna utakmica s Francuskom protiv koje tražimo što bolji plasman u razigravanju za olimpijske kvalifikacije.


Reci što misliš!