Sport

Košarka, NBA liga

Zubac odličan u porazu Lakersa, rekord Klaya Thompsona

Zubac odličan u porazu Lakersa, rekord Klaya Thompsona
Twitter / @Lakers

Ivica Zubac je sinoć bio najučinkovitiji igrač Los Angeles Lakersa u porazu od Golden State Warriorsa s 18 koševa, dok je Ante Žižić odigrao solidno u porazu svojih Cleveland Cavaliersa upisavši 13 koševa.

Golden State Warriors su u gostima svladali Los Angeles Lakerse sa 130-111,a Ivica Zubac je bio najbolji strijelac poražene momčadi s 18 koševa uz sjajan šut iz igre 7/8. Tome je dodao četiri skoka i jedan blok. 

No večer i pobjedu Warriorsa obilježio je sjajni Klay Thompson koji je utakmicu završio s 44 poena, od čega je zabio 23 u trećoj četvrtini. Thompson je pritom izjednačio rekord zabivši prvih deset trica iz isto toliko pokušaja. Thompson je najprije pogodio tri trice u prvom poluvremenu da bi onda sljedećih sedam zabio u trećoj četvrtini. Tako se izjednačio s rekordom kojeg je od 2011. držao igrač Denver Nuggetsa Ty Lawson.

Cleveland Cavaliers su poraženi kod kuće, bolji od njih su sa 104-88 bili Chicago Bulls.

Zach LaVine je predvodio pet igrača Chicaga s dvoznamenkastim učinkom zabivši 25 koševa. Kod Clevelanda je najbolji bio s 18 ubačaja Collin Sexton, a Ante Žižić je odigrao 29 minuta i u tom je vremenu upisao 13 koševa (šut iz igre 4/7), devet skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok.

Sinoć je od hrvatskih košarkaša na NBA teren istrčao i Mario Hezonja koji je upisao skroman učinak u porazu svojih New York Knicksa koje su sa 127-109 u Madison Square Gardenu svladali Oklahoma City Thunder. 

Paul George je predvodio pobjedničku momčad s 31 poenom iako je na klupi proveo cijelu zadnju četvrtinu. Russell Westbrook je gotovo stigao do još jednog  triple-doublea sa 17 koševa, 10 skokova i devet asistencija. 

Mario Hezonja je u 11 minuta na terenu ubacio pet koševa (šut iz igre 2/5) uz dva skoka. 


Reci što misliš!