Sport

odgovor bivšem klubu

Luka Bujas: Nisam dobio otkaz već sam dobio bolju ponudu iz inozemstva

Luka Bujas: Nisam dobio otkaz već sam dobio bolju ponudu iz inozemstva
Bojan Bogdanić

Svoje viđenje odlaska s klupe KK Jazine Arbanasa dao je i sada već bivši trener Luka Bujas.

S obzirom na status koji je objavio moj dosadašnji poslodavac KK Jazine Arbanasi na svojoj službenoj Facebook stranici osjećam se dužnim da javnosti, prije svega ljubiteljima i navijačima kluba, kažem svoju stranu priče.

Na funkciji prvog trenera kluba radio sam godinu i dva mjeseca u kojima je bilo i lijepih i manje lijepih trenutaka: od ispadanja iz HT Premijer lige do manje-više dobrih rezultata ove sezone gdje smo unatoč tri poraza bili jesenski prvaci. Bilo je fenomenalnih pobjeda, isto toliko teških poraza, ali sve u svemu ne žalim za vremenom provedenim u klubu jer sam stekao iznimno iskustvo i upoznao nekolicinu dobrih ljudi s kojima ću i dalje ostati u kontaktu.

Ljudima iz kluba sam priopćio da imam ponudu iz inozemstva koju želim prihvatiti. Moram naglasiti, da moja odluka o odlasku iz kluba nema veze s trenutnom situacijom, koja nije obećavajuća.

Kao bivši djelatnik kluba preuzimam na sebe dio odgovornosti za loše, ali i za dobre rezultate, međutim ne smatram da sam jedini krivac za trenutnu situaciju. Dao sam sve od sebe da nađem adekvatna pojačanja na tržištu, međutim slobodnih igrača nije bilo puno, dok su oni koji su i bili slobodni radije i za manju plaću birali odlaske u inozemstvo ili klubove koji se natječu u višem rangu.

U svakom sam trenutku dao svoj maksimum, koliko sam u uvjetima kojim sam radio mogao dati. Možda to nekada nije bilo dovoljno, ali je bilo od srca i s težnjom da klub napreduje.

Okarakterizirati me na stranicama kluba kao glavni problem za „katastrofalne“ rezultate i za stanje u klubu nije ni fer niti korektno. Također, napisati da sam dobio otkaz, umjesto da sam odstupio s mjesta glavnog trenera radi bolje ponude ne smatram korektnim. Na početku sezone ljudima u klubu sam rekao da težim odlasku u inozemstvo te su od samog početka ovosezonske suradnje odgovorni to znali.

Bez obzira na sve, KK Jazine Arbanasi želim sve najbolje u daljnjem djelovanju te se nadam da će ostvariti ciljeve koji su zacrtani.

Za kraj želim reći da mi nije namjera komunicirati preko medija, ali nakon što sam pročitao objavu na Facebook stranici kluba osjećao sam se javno prozvanim i povrijeđenim.

Podsjetimo, u Facebook priopćenju KK Jazine Arbanasi pisalo je:

"Na današnjoj telefonskoj sjednici Upravnog odbora našeg kluba odlučeno je da trener seniorske ekipe više nije gdin. Luka Bujas zbog katastrofalnih rezultata u posljednje vrijeme (4 teška poraza) kao i zbog toga što nije u klub doveo pojačanja kako mu je to bilo naloženo od strane Uprave i sportskog direktora."


Reci što misliš!