Sport

sve je manje nade

Nastavljena potraga za nestalim zrakoplovom u kojem je bio Emiliano Sala

Nastavljena potraga za nestalim zrakoplovom u kojem je bio Emiliano Sala
Instagram

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper Malibu u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala na putu iz Nantesa za Cardiff, nastavljena je u utorak, a policija upozorava da su nade da su putnici preživjeli "slabe" ako je letjelica sletjela na vodu.

"Nastavili smo potragu. Poletjela su dva zrakoplova i koncentriramo potragu nad jednim područjem gdje bismo, prema našim procjenama utemeljenim na priučavanju plime i oseke i vremenskih prilika nakon nestanka zrakoplova, najvjerojatnije mogli nešto naći", objavila je policija na svom tweeteru.

"Iz zraka će biti pretraženi i obalno područje oko Aurignyjaa kao i stijene i otoci", dodala je policija.

Jučer se cijeli dan tragalo za zrakoplovom koji je nestao s radara u ponedjeljak navečer u trenutku kada je bio dvadesetak km sjeverno od otoka Guerneseya u La Mancheu.  U potrazi sudjeluju zrakoplovi, helikopteri i čamci za potragu. 

Urugvajski nogometaš Diego Rolan je izjavio da je Sala prije ulaska u zrakoplov poslao preko WhatsApp-a poruku prijateljima da mu letjelica ne djeluje ispravno. 

"Primio sam poruku koju je Emiliano poslao prijateljima kojoj kaže da je bio prestrašen prije ulaska u zrakoplov", rekao je Rolan . 

Argentinski mediji izvješćuju da je u poruci stajalo: "U zrakoplovu sam koji izgleda kao da će se raspasti."

Francuska je policija jučer potvrdila da je u zrakoplovu bio Argentinac Emiliano Sala, 28-godišnji napadač koji je upravo potpisao ugovor s Cardiffom vrijedan 17 milijuna eura. Zrakoplov je napustio Nantes u 19,15 sati i letio je na visini od 5,000 stopa kada je kontaktirao zračnu kontrolu Jerseya tražeći dopuštenje za slijetanje.

Sala je u prvom dijelu ove sezone zabio 13 golova za Nantes u Ligue 1 pod vodstvom trenera Vahida Halilhodžića, a u ponedjeljak se vratio u Jonelière, gdje treniraju nogometaši Nantesa, kako bi pokupio svoje stvari i oprostio se sa suigračima.

Reci što misliš!