Sport

s press konferencije

Brojne novosti na ovogodišnjem Zrmanja Adventures festivalu!

Brojne novosti na ovogodišnjem Zrmanja Adventures festivalu!

Na katamaranu usidrenom u Tankerkomercovoj Marini predstavljeno je novo izdanje Zrmanja Adventures festivala, koji nastavlja i proširuje zamisao afirmacije i zaštite prostora južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje.

Uz standardne discipline - Stand Up Paddle štafetu, Trail tri rijeke te Rafting regatu, ove godine sudionike i natjecatelje očekuju i noviteti – uz ostalo manje zahtjevna staza za rekreativce i šetače, prenosi Radio Zadar. 

Zahtjevna organizacija na 80-ak četvornih kilometara u tri discipline i 4 kanjona i ove godine predstavlja i potiče posebne oblike turizma u prvom redu sportsko-izletničkog i ruralnog naglašavajući prirodne ljepote bukovačkog krša naslonjenog na južne padine Velebita, s prekrasnim kanjonima Krupe i Zrmanje i pritoka, te izuzetnim speleološkom potencijalom.

- U ovom trenutku nas je komuniciralo kako po disciplinama, a kako i za sami event negdje oko tri tisuće ljudikazao je Đuro Župan direktor festivala koji ove godine ukazuje i na najbolnija društveno ekonomska pitanja uHrvatskoj poput odlaska mladih. Stoga je ovogodišnja tema festivala - Ostani, kod kuće je najljepše.

Festival ima podršku grada Obrovca. Marko Župan u ime tamošnje Turističke zajednice ističe ulogu festivala u brendiranju obrovačkoga kraja koji bilježi sve bolje turističke rezultate.

- Prošlogodišnji rezultati su bili oko 260 tisuća noćenja. Za 2017. godinu to je bilo oko 170 tisuća noćenja, znači oko 90 tisuća noćenja bilježimo više!

I to je dodatni razlog za optimizam s kojim će se nastaviti napori oživljavanja i razvoja obrovačkoga kraja.

 


Reci što misliš!