Sport

Košarka, NBA liga

Dvanaesti uzastopni poraz Phoenixa uz vrlo skromnog Bendera

Dvanaesti uzastopni poraz Phoenixa uz vrlo skromnog Bendera
NBA.com/Suns

Sinoć je od hrvatskih košarkaša na terene NBA istrčao samo Dragan Bender koji je u porazu svojih Phoenix Sunsa upisao samo pet skokova.

Phoenix Suns su poraženi u Salt Lake Cityju gdje su ih domaći Utah Jazz nadigrali sa 116-88. Jazzere su do pobjede predvodili Donovan Mitchell s 21 i Rudy Gobert sa 16 koševa. 

Phoenixu je ovo 12. uzastopni poraz, a Bender je na terenu proveo 14 minuta i uz pet skokova upisao je jedan promašaj. Najbolji pojedinac poražene momčadi bio je Josh Jackson s 27 ubačaja.

Od ostalih utakmica koje su sinoć igrane zanimljiv je svakako bio ogled između Milwaukee Bucksa i Washington Wizardsa u kojem je Milwaukee slavio s visokih 148-129 i to najviše zahvaljujući Giannisu Antetokounmpu koji je utakmicu završio s 43 poena. Eric Bledsoe je dodao 22 koša i 11 asistencija za Buckse kojima je ovo 11. pobjeda u zadnjih 12 utakmica.

Bradley Beal je bio najbolji kod Wizardsa s 30 poena. 

Golden State Warriors su također upisali uvjerljivu pobjedu, kod kuće su sa 141-102 svladali San Antonio Spurse. Klay Thompson je ubacio 26 koševa, a Kevin Durant 23 za Warriorse.

Houston Rockets su sa 127-101 pobijedili Sacramento Kingse, a James Harden je 28. utakmicu zaredom ubacio više od 30 koševa. Utakmicu je završio s 36 ubačaja, a Gerald Green je dodao 25.

Dallas Mavericks su s 99-93 bili bolji od Charlotte Hornetsa, a favorit za titulu Rookieja godine Luka Dončić je upisao treći triple-double u karijeri s 19 koševa, 11 asistencija i 10 skokova. Kemba Walker je bio najbolji strijelac utakmice i Hornetsa s 30 koševa. 


Reci što misliš!