Sport

forbes

Knicksi su najlošija, ali i financijski najvrjednija momčad NBA lige

Knicksi su najlošija, ali i financijski najvrjednija momčad NBA lige
AP Images

Iako su prema učinku u ovoj sezoni trenutačno najlošija momčad u NBA ligi s 10 pobjeda i 43 poraza, New York Knicksi su prema poslovnom magazinu Forbes ponovno najvredniji klub u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

Forbes je objavio kako je aktualna vrijednost Knicksa četiri milijarde dolara što je porast od 11 posto u odnosu na prošlu godinu. Na porast vrijednosti nisu utjecali rezultati, jer su Knicksi posljednji put u doigravanju nastupili još 2013. godine, već renovacija dvorane Madison Square Garden koja je omogućila nove izvore prihoda.

Iza Knicksa po vrijednosti slijede Los Angeles Lakersi (3.7 milijarde dolara), pa aktualni prvaci Golden State Warriorsi (3.5 milijarde dolara), dok krug najvrednijih pet klubova zatvaraju Chicago Bullsi (2.9 milijarde dolara) i Boston Celticsi (2.8 milijarde dolara).

Jedina momčad koja je lani poslovala s gubitkom je prošlosezonski finalist Cleveland. Gubitak najboljeg igrača LeBrona Jamesa prošloga ljeta utjecao je i na pad vrijednost Cavsa za četiri posto pa su oni skliznuli sa 15. na 25. mjesto među 30 klubova, a njihova vrijednost procjenjuje se na 1.28 milijardi dolara.

Prema Forbesu, prosječna vrijednost NBA momčadi iznosi 1.9 milijardi dolara, što je porast od 13 posto u odnosu na lani, a u posljednjih pet godina se prosječna vrijednost NBA momčadi povećala za tri puta.

Reci što misliš!