Sport

nakon više od mjesec dana čekanja

Konačno određen datum saslušanja u slučaju Magarity

Konačno određen datum saslušanja u slučaju Magarity
Z.Kucelin/KK Zadar

Košarkaš Zadra, William Magarity, testiran je dana 30. studenog 2018. godine. 18. prosinca 2018. HZTA je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu urina sportaša, u kojemu je otkriveno prisustvo terbutalina. 31. prosinca 2018. HZTA je sportašu izrekao privremenu suspenziju. Datum saslušanja poznat je tek od danas.

Direktor Košarkaškog kluba Zadar, Željko Žilavec, obznanio je kako je stigla informacija iz Službe za antidoping kako će nakon toliko dugo čekanja i neizvjesnosti, William Magarity konačno biti saslušan.

"Saslušanje je zakazano za 14. veljače u Zagrebu. Bilo što unaprijed govoriti je nezahvalno, ali možemo se nadati kako je prepoznato da ova situacija nije imala veze s namjernim uzimanjem nedopuštenih sredstava već da se radilo o zdravstvenoj situaciji. Nećemo odmah znati kaznu, već za dan-dva nakon saslušanja."

To je scenarij koji je zapravo i očekivan budući da nam ga je u razgovoru još u ponedjeljak najavio predstojnik Službe za antidoping, prim.dr.sc. Zoran Manojlović, koji je tada za eZadar, između ostalog, kazao:

"S današnjim danom (ponedjeljak, nap.a) idu pozivi članovima Stegovnog vijeća na okupljanje. Ne mogu točno reći kada će se ono okupiti, no vjerujem kako će se to dogoditi u sljedećih 10 do 15 dana. Kada očekivati odluku? U obzir treba uzeti težinu prekršaja te hoće li se zatražiti dodatna dokumentacija ili svjedočenje. Ako ne bude potrebe za time, odluka se donosi već unutar nekoliko dana od saslušanja. Za prekršaje ovakvog tipa uobičajena je kazna do dvije godine suspenzije. Međutim, kada se u obzir uzmu sve olakotne okolnosti, kazna se može umanjiti i na svega nekoliko tjedana ili mjeseci."

Nadamo se kako će na koncu čitav ovaj neugodan slučaj dobiti pozitivan rasplet jer vidljivo je iz utakmice u utakmicu koliko igrač Magarityjevog kalibra znači za momčad trenera Ante Nazora.


Reci što misliš!