Sport

košarka, aba liga

Ante Nazor uoči Cibone: Samo pozitiva! Ovaj put ćemo gađati s mula u more!

Ante Nazor uoči Cibone: Samo pozitiva! Ovaj put ćemo gađati s mula u more!
Mega Bemax/ Ivica Veselinov

Najveći derbi hrvatske košarke kuca na vrata. U subotu u 21 sat snage će odmjeriti Zadar i Cibona pod svodovima Višnjika

Nema uopće potrebe govoriti koliko je ova utakmica važna za Zadrane. Nakon pobjede nad Mega Bemaxom, nova dva boda protiv Cibone će biti jedan veliki korak ka ostanku u ABA ligi.

Utakmicu najavljuje trener Zadra, Ante Nazor;

"Suludo bi bilo kazati bilo što drugo osim da moramo ići na pobjedu i da nas jedino ona zanima. Imamo veliki respekt prema Ciboni koja je dobra ekipa koja igra efikasnu napadačku košarku te ćemo se morati fizički angažirati na granici bola da uspijemo zaustaviti njihove akcije, prije svega vanjski šut koji im je najjače oružje. Nepoznanica nema, ali ova dva susreta koliko sam ja trener sugeriraju da su oscilacije jako velike. I na jednoj i na drugoj strani. Jedna je utakmica bila na plus 30, druga na minus 30… To nas poziva na dodani oprez, disciplinu i maksimalan angažman. Vezano za našu posljednju utakmicu, bez obzira na pobjedu potrebno nam je puno više angažmana i taktičke discipline i nadam se da ćemo to i pokazati u sutrašnjoj utakmici."

Ozljede su i dalje i prisutne u zadarskoj svlačionici...

"Intenzivno se osjećaju iz dana u dan jer ponekad nemamo mogućnost ni odigrati pet-na-pet. Jučer smo nakon dugo vremena zaigrali preko cijelog terena. No, gledajući s pozitivne strane dosta smo igrali četiri-na-četiri čime smo dobili dinamiku i u obrani i u napadu. Bilo bi dobro da su tu i što se tiče trenažnog procesa i same raspodjele minutaže jer bi nam to dalo mogućnost odmoriti igrače koji još uvijek nisu dosegli natjecateljski fizički nivo poput Dašića i Žorića. Kako na utakmicama, tako i na treningu. Izostanak se osjeća, no što je – tu je. Moramo se znati nositi s tim."

Treba li nekoga posebno izdvojiti iz redova Cibone?

"Dobro poznajem momčad Cibone i ne bih ulazio u hipotetska pitanja. Znamo da će veći fokus biti na 'playmakeru' Ljubičiću i Markoti koji igraju dobro. O Roziću ne treba trošiti riječi, dolazak Pilepića ih pojačao te su dosta jači nego u prethodnom susretu. Ali i igrač poput Novačića koji nije u nekoj formi može ući u dobru seriju. Tu i je Gilbert koji igra desetak minuta, ali je 24 sata u dvorani… Potrebni su nam maksimalna odgovornost i angažman na svim pozicijama. Nadam se da ćemo biti pravi i siguran sam da će to publika prepoznati što će nam biti dodatni vjetar u leđa što nam je izuzetno potrebno u sutrašnjoj utakmici."

Što se tiče neke psihološke barijere koja je prečesto prisutna u zadarskim redovima i, kako se kaže, sužava obruče… Kako je otkloniti?

"Samo pozitiva! Ovaj put ćemo gađati s mula u more", kroz smijeh poručuje Nazor uoči posljednjeg pitanja u najavi utakmice.

Kako gledate na mogući rasplet u borbi za ostanak u ABA ligi?

"Iz kola u kolo sve je moguće. Zadnji nas je put nevjerojatno potresao poraz od Krke. To nam je praktički bio 'knock-out'. No, i igrači i stručni stožer i uprava su ostali hladne glave. Napravili smo sve da se resetiramo za utakmicu u Srijemskoj Mitrovici. Sada je situacija kud i kamo drugačija. Do kraja su ostala još četiri kola. Nemamo pravo ponašati se na drugi način osim gledati iz kola u kolo jer nas jedan poraz baca u Drugu ABA ligu, a jedna pobjeda diže i preskačemo neke momčadi koje su cijelo vrijeme bile ispred nas. Još je rano za zatvarati neke krugove."

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!