Sport

nogomet, bundesliga

Hoffenheim u Dortmundu od 0-3 do boda u 13 minuta

Hoffenheim u Dortmundu od 0-3 do boda u 13 minuta
AP Images

Veliki preokret napravili su nogometaši Hoffenheima u utakmici 21. kola njemačkog prvenstva u kojoj su gostovali kod vodeće Borussije Dortmund i do 75. minute gubili s 3-0, da bi u samo 13 minuta postigli tri pogotka i osvojili veliki bod.

Pogotke za Borussiju postigli su Sancho (32), Goetze (43) i Guerreiro (67). No, gosti se nisu predali. Alžirac Belfodil, koji je u poluvremenu zamijenio hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića, u 75. minuti je prvi put zatresao mrežu za smanjenje zaostatka Hoffenheima. U 83. minuti Kaderabek je pogodio za 2-3, a samo pet minuta poslije Belfodil je pogodio za 3-3.

Kramarić je krajem prvog poluvremena dobio slučajan udarac u glavu kod jednog pada i čini se da ga je zato trener odlučio ostaviti u svlačionici u poluvremenu.

Unatoč propuštenom vodstvu, Borussia je povećala svoju prednost pred imenjakom iz Moenchengladbacha, a razlog je domaći poraz 0-3 od Herthe. Kalou (30), Duda (56) i Selke (76) bili su strijelci za uvjerljivu pobjedu berlinske momčadi.

Utakmicu preokreta odigrali su Freiburg i Wolfsburg, u kojoj su gosti triput vodili, domaći triput nadoknadili zaostatak, čak postigli i pogodak za 4-3 u sučevom vremenu, ali je poništen nakon pregledavanja snimke, pomoću koje je sudac utvrdio da je strijelac bio u zaleđu. Vodeći pogodak za Wolfsburg postigao je Roussillon na asistenciju Josipa Brekala. Izjednačio je Grifo (37), a novo vodstvo "vukovima" donio je Weghorst (63) iz kaznenog udarca. Na 2-2 izjednačio je Petersen (70), a po treći put je Wolfsburg poveo golom Steffena (74). Freiburgu je bod donio Waldschmidt (88).

Brekalo je bio u početnoj postavi Wolfsburga i taktički je zamijenjen u posljednjoj minuti.

U dvoboju dvije momčadi sa začelja, Hannover je pred svojim navijačima pobijedio Nürnberg s 2-0, a dvostruki strijelac bio je Mueller. Tako je Hannover preskočio i gurnuo Nürnberg na zadnje mjesto.

Vodi Borussia Dortmund s 50 bodova, Borussia Moenchengladbach i Bayern imaju po 42 boda, s time da će Bavarci od 18.30 sati imati priliku na svom terenu pobijediti Schalke, doći na drugo mjesto i na samo pet bodova zaostatka za najvećim suparnikom iz Dortmunda.


Reci što misliš!