Sport

košarka, aba liga

Ante Nazor nakon pobjede nad Cibonom: Sad se lakše diše

Ante Nazor nakon pobjede nad Cibonom: Sad se lakše diše
Dino Stanin/PIXSELL

Izrazito važnu pobjedu upisali su košarkaši Zadra sinoć u Krešinoj dvorani. Ne samo da su nadigrali svog najvećeg rivala, zagrebačku Cibonu, već su došli na korak do ostanka u ABA ligi.

Nakon ove pobjede, s rezultatom 95-91, lakše se diše. Složio se s time i trener Ante Nazor:

"Da, lakše se diše. Vidjeli smo ove sezone koliko grčevito može biti kad su u pitanju važne utakmice, zato čestitam svojim igračima što su pokazali fizičku i mentalnu čvrstoću da se ova utakmica prelomi i dobije. Čestitao bih i našoj vjernoj publici što nas je bodrila od početka do kraja. Ovo je bila ona ključna točka koju sam čekao od početka sezone, da ovo postane pravi domaći teren jer imali smo jako puno pehova, ozljeda, pa i resetiranje ekipe i ova nam je pobjeda u ovom trenutku trebala."

Dojam je kako se utakmica okrenula u korist Zadra pred kraj treće četvrtine...

"Bio je to težak period, ali igrači s klupe i oni na terenu su disali kao jedan. Zamjene su dale ključne defenzivne role, ali i koševe i asistencije, tako da je ovo timska pobjeda i samim time još i vrjednija."

Luka Božić odigrao je dosta zrelu, ali i šuterski jako kvalitetnu utakmicu...

"Drago mi je zbog njega jer kad je ušao u probleme s prekršajima je malo psihološki potonuo. Kazao sam mu da i s četiri penala može odigrati dobar dio utakmice, a on je trice gađao 4/5, tako da je to veliki impuls."

Upravo taj impuls bit će važan pred izazove koji slijede, a to je završnica Kupa Krešimira Ćosića...

"Sad možemo gledati prema Kupu. Prije ove utakmice sam se jako bojao komentirati  bilo kojeg protivnika, ali od sad pa nadalje možemo razmišljati o Kupu i tamo biti još i bolji."

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!