Sport

Košarka, Prva liga (ž)

Košarkašice Zadra poražene od Plamena u Požegi

Košarkašice Zadra poražene od Plamena u Požegi

Poraz košarkšica Zadra u Požegi! U dvoboju 16. kola Prve lige za žene Zadranke su na gostovanju kod Plamen Požege iznenađujuće izgubile rezultatom 80:74.

Nažalost, Toni Matešić tako je u svom debiju upisao poraz, a da stvar bude gora Zadranke su ovim porazom same sebi zakomplicirale borbu za doigravanje jer ih je na ljestvici ponovno preskočila Pula a za vratom im sada puše i Trešnjevka s kojom Zadar tek mora odmjeriti snage. I to u gostima.

Iako su u susretu protiv Plamen Požege slovile za papirnate favorite, igračice Zadra tu ulogu nisu opravdale na parketu. Domaće igračice pobijedile su u tri četvrtine, dok je gošćama pripala tek ona posljednja u kojoj su stizale minus od devet poena ali ga na kraju nisu dostigle.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako su od 80 koševa, koliko ih je Plamen postigao u ovom dvoboju, čak 69 dale tek tri igračice. Domaću ekipu predvodila je Brittney Dunbar s 29 poena, Jelena Ivezić je dodala 23, a Mariah Cauhry Smelser 17. Kod Zadra najefikasnija je bila Ana Vrsaljko s 27 ubačaja kojima je dodala i 9 skokova, Nika Jelenković ubacila je 18, a Ana Mandić 15 koševa.

“Bila je ovo teška utakmica u kojoj su nam u prvom dijelu zatvorile reket a mi nismo pogodili te šutove koje smo uzimali izvana. U drugom dijelu smo odigrali korektan napad ali nam obrana nije bila na nekom nivou. Ali stvarno nemam nikakvih primjedbi jer cure su dale sve od sebe. Neke od njih su čak po cijenu ozljede stisnule zube i odigrale cijelu utakmicu i na tome im skidam kapu.

Ipak se na mojim igračicama vidio određeni šok odlaskom Marije Mazije ali mislim da je to samo normalno. Ali prema posljednjim informacijama ona se vraća već za sljedeću utakmicu koju u Kupu Ružice Meglaj Rimac igramo protiv Šibenika i koja nam je važna za prolazak na Final Four”, izjavio je nakon utakmice Toni Matešić.

Šest kola prije kraja osnovnog dijela lige Zadar se nalazi na četvtom mjestu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 11:4. Prve tri pozicije drže Split, Medveščak i Pula, dok je na petom mjestu Trešnjevka s pobjedom i utakmicom manje od Zadra.

U rasporedu koji im sada baš i ne ide na ruku Zadranke u idućem kolu na Višnjiku dočekuju Šibenik, a s istim će protivnikom snage za sedam dana odmjeriti na Baldekinu u Kupu Ružice Meglaj Rimac.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!