Sport

Nogomet, Prva HNL

Hajduk pred 15 tisuća navijača bolji od Lokomotive, Rijeka slavila u Zaprešiću

Hajduk pred 15 tisuća navijača bolji od Lokomotive, Rijeka slavila u Zaprešiću
Miranda Cikotić/PIXSELL

Nogometaši Hajduka i Rijeke ostvarili su pobjede u susretima 20. kola Prve HNL. Hajduk je na stadionu Poljud pred 17.000 gledatelja pobijedio Lokomotivu sa 2-1, dok je Rijeka u Zaprešiću porazila Inter sa 0-3.

Bila je to prva utakmica Hajduka na Poljudu s navijačima nakon četiri mjeseca. Poljud je bio zatvoren zbog incidenata koji su se dogodili tijekom derbija s Dinamom igranim 29. rujna kada je ozlijeđen vatrogasac, a Adam Gyurcso je pogođen kamenom u glavu. Hajduk je nakon toga kažnjen s četiri utakmice bez gledatelja.

Utakmica je započela minutom šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova, a Torcida je preko čitavog sjevera razvila koreografiju s likom legendarnog Špace i njegovom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

Hajduk je poveo u 42. minuti. Palaversa je ubacio iz kornera, a Ismajli je potpuno sam na tri metra glavom spustio loptu u mrežu. Izjednačio je Uzuni u 52. minuti nakon brze kontre, no samo 10 minuta kasnije domaćin je ponovo zatresao mrežu, a strijelac je bio Caktaš.

U prvom nedjeljnom dvoboju Rijeka je u Zaprešiću pobijedila Inter sa 3-0. Bila je to prva pobjeda Rijeke nakon remija u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1-1) i teškog domaćeg poraza od Gorice na Rujevici (1-3).

Momčad Igora Bišćana je sva tri gola zabila u razmaku od osam minuta, a strijelci su bili Puljić (66, 74) i Lončar (68).

Na ljestvici vodi Dinamo sa 51 bodom, Osijek i Rijeka imaju po 37 bodova. Lokomotiva je ostala četvrta sa 37 bodova, a zatim slijede Gorica (30) i Hajduk (29). Na začelju je Rudeš s tri boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!