Sport

Nogomet, Premiership

Manchester City deklasirao Chelsea sa 6-0

Manchester City deklasirao Chelsea sa 6-0
Nigel French/Press Association/PIXSELL

U derbiju kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na stadionu Etihad pobijedio Chelsea sa 6-0 ostvarivši rekordnu pobjedu protiv 'Bluesa'.

City je do sada najveću pobjedu protiv Chelsea ostvario u studenom 1977. pobijedivši 6-2. 'Građani' su ovom pobjedom uzvratili 'Bluesima' za poraz 0-6 u prvenstvu u listopadu 2007. godine, a bio je to ujedno i najteži poraz 'Bluesa' u svim natjecanjima od travnja 1991. godine kada su izgubili od Nottingham Forest sa 0-7.

"Građani" su fantastično ušli u susret i već nakon 25 minuta su vodili sa 4-0 golovima Raheema Sterlinga (4), Sergia Aguera (13, 19) i Ilkaya Gundogana (25). Aguero je u 56. minuti zabio iz jedanaesterca svoj treći gol na utakmici, a do kraja susreta među strijelce se još jednom upisao Sterling u 80. minuti. Mateo Kovačić je za goste igrao od 52. minute.

Za Aguera je to bio 11. 'hat-tick' u Premiershipu čime se izjednačio s rekorderom Alenom Shearerom.

U ranije odigranom susretu Tottenham je pobijedio Leicester City sa 2-1 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu.

Domaćin je poveo u 33. minuti golom Davinsona Sancheza, a gosti su u 60. minuti mogli izjednačiti, no Jamie Vardy nije iskoristio jedanaesterac. Njegov udarac sjajno je zaustavio Hugo Lloris. Samo tri minute kasnije Christian Eriksen je sjajnim udarcem sa 18 metara zabio za 2-0. Vardy je u 76. minuti smanjio rezultat, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Son Heung-Min golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

City je ponovo preuzeo vodstvo zbog bolje razlike pogodaka od Liverpoola, a oba sastava imaju po 65 bodova, no City ima i utakmicu više. Tottenham na trećem mjestu ima 60 bodova. Manchester United je četvrti (51), a zatim slijede Chelsea (50), Arsenal (50)...

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!