Sport

nogomet, liga prvaka

Od utorka na rasporedu osmina finala Lige prvaka

Od utorka na rasporedu osmina finala Lige prvaka
AP Images

Nakon dva mjeseca pauze kreće nastavak nogometne Lige prvaka.

Utorak i srijeda donose prve četiri utakmice osmine finala, preostala četiri dvoboja na rasporedu su idućeg tjedna. Uzvrati su 5. i 6. ožujka, te 12. i 13. istog mjeseca.

Hrvatska će u osmini finala imati sedam predstavnika - šest igrača i jednog trenera. Luka Modrić u dresu Real Madrida brani europski naslov, a 'Kraljevski klub' će pokušati srušiti s europskog trona Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Atletico Madrid), Dejan Lovren (Liverpool, Ante Ćorić (Roma), te Niko Kovač (Bayern).

U utorak će snage odmjeriti Manchester United i PSG, te Roma - Porto. Dan kasnije sastat će se Tottenham i Borussia Dortmund te Ajax i Real Madrid. Idućeg tjedna u utorak će Igrati Liverpool i Bayern, te Lyon i Barcelona, a u srijedu Atletico Madrid i Juventus te Schalke i Manchester City.

Od susreta koji su na rasporedu u utorak najviše pažnje izaziva sudar probuđenog Manchester Uniteda i ranjenog PSG-a.

Otkako je Jose Mourinho napustio 'kazalište snova' ManU igra kao preporođen. Pod vodstvom Ole Gunnar Solskjaera 'Crveni vragovi' su upisali 10 pobjeda i remi. Dok je Portugalac gurao defenzivnu taktiku, Norvežanin se okrenuo napadu.

"Tako će biti i protiv PSG-a. Nećemo sjediti otraga i čekati svoje prilike. Niti jednom sastavu nije lako igrati na Old Traffordu. U klubu imamo niz kvalitetnih napadača kao što su Martial, Lukaku, Rashford, Sanchez, Lingard i PSG-u neće  biti lako," poručio je norveški stručnjak.

Za većinu stručnjaka francuski prvak je favorit, međutim PSG će biti bitno oslabljen. Brazilska zvijezda Neymar će zbog ozljede metatarzalne kosti na desnom stopalu propustiti obje utakmice, a u Manchesteru neće biti niti Thomasa Meuniera, a upitan je i Edison Cavani.

"Vrlo su mali izgledi da Cavani nastupi. Prvi pregled nije bio dobar. Zabrinut sam jer nam nedostaju ključni igrači, a za velike stvari u Ligi prvaka neophodno je imati ključne igrače s puno iskustva," kazao je trener francuskog sastava Thomas Tuchel. Njemačkog stručnjaka može utješiti što se u sastav vraća Marco Verratti.

ManU i PSG nikada nisu igrali međusobno u europskim natjecanjima. United je u 26 susreta protiv francuskih klubova upisao samo dva poraza, dok je PSG u 19 okršaja protiv Engleza upisao pet pobjeda.

U drugom susretu snage će odmjeriti Roma i Porto. Posljednji put su igrali u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka u kolovozu 2016. godine, a Porto je u dvije utakmice slavio s 4-1. Ukupno su igrali četiri puta, a Roma još nema niti jednu pobjedu.

Oba sastava dočekuju susret u ne baš idealnoj formi. Roma je u zadnje četiri utakmice upisala samo jednu pobjedu, a još uvijek odzvanja nedavni poraz 1-7 od Fiorentine u talijanskom Kupu. Porto je također, samo jednom slavio u zadnja četiri dvoboja, no portugalski sastav je uz Barcelonu, Bayern, Ajax i Lyon jedini propao skupinu bez poraza.

Kod domaćina zbog ozljeda su otpali Cengiz Under i Diego Perotti, dok su upitni Kostas Manolas, Patrik Schick i Robin Olsen. Porto dolazi na Olimpico bez suspendiranog Jesusa Coroine i ozlijeđenog prvog napadača Mousse Marege.


Reci što misliš!