Sport

atletika

Paola Borović uoči Prvenstva Balkana: Cilj je jasan - dati sve od sebe i dodatno popraviti rekord

Paola Borović uoči Prvenstva Balkana: Cilj je jasan - dati sve od sebe i dodatno popraviti rekord
Igor Kralj/PIXSELL

Ovoga vikenda na rasporedu je dvoransko Prvenstvo Balkana za seniore, a u sastavu hrvatske reprezentacije se dakako našla i višestruka državna prvakinja i dvoranska rekorderka u troskoku, sjajna zadarska atletičarka Paola Borović

Nedavno "okrunjena" najbolja sportašica Zadra u izboru Zadarskog lista, posljednjih je mjeseci muku mučila s ozljedom, no povratak na atletsku stazu donio joj je odmah dvije zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske i novi osobni, ujedno i državni rekord u troskoku, koji sada iznosi 13,55 metara.

"Zimski dio sezone trebala sam odraditi rutinski i nastupiti samo na Prvenstvu Hrvatske. To je bio dogovor mog tima s obzirom na razne okolnosti koje su se dogodile. Ljetna sezona završila je ozljedom, ali kad sam riješila taj problem pojavili su se drugi. Zato smo odlučili uvesti neke promjene i odraditi sve kako treba, bez žurbe. Međutim, stvari su krenule na bolje i prije planiranog. Na nedavnom Prvenstvu Hrvatske popravila sam svoj državni rekord i osvojila dvije zlatne medalje. To je bilo moje prvo natjecanje nakon više od šest mjeseci i mogu reći da su osjećaji bili jako pomiješani. Drago mi je što sam osvojila i zlato u skoku u dalj. Posebno jer je to bilo samo sat vremena nakon troskoka. Dugo nisam odradila toliko puno skokova u jednom danu i mogu reći da mi je to bio mali 'šok' za tijelo."

Pred Paolom je sada novi izazov u vidu dvoranskog Prvenstva Balkana za seniore. Kakva su očekivanja?

"Prvenstvo Hrvatske pokazalo je da smo na dobrom putu i zato smo odlučili odraditi još par natjecanja. Sljedeće na redu je Prvenstvo Balkana u Istanbulu. Meni je to jako drago natjecanje jer nastupam za reprezentaciju, a i konkurencija uvijek bude vrlo jaka što mi je dodatan motiv za još bolji rezultat. Cilj je jasan - dati sve od sebe i pokušati dodatno popraviti rekord", poručuje naša najbolja sportašica.

Na prošlogodišnjem izdanju dvoranskog Prvenstva Balkana, Paola je sa skokom od 13,43 metara osvojila brončanu medalju, stoga se svi s pravom nadamo kako će, ukoliko bude na razini prikazanoj na Prvenstvu Hrvatske, oko njezina vrata osvanuti još i sjajnija medalja!


Reci što misliš!