Sport

prijateljski susreti

Nogometaši Zadra s dva sastava odigrali dva susreta: Pobjeda u Unešiću i poraz u Biogradu

Nogometaši Zadra s dva sastava odigrali dva susreta: Pobjeda u Unešiću i poraz u Biogradu
NK Zadar

Jučerašnji dvostruki program nogometaša Zadra rezultirao je po jednom pobjedom i porazom protiv momčadi koje se natječu u 3. HNL jug. Jedna selekcija slavila je na gostovanju kod Zagore u Unešiću s 2:0, dok je druga poražena od Primorca u Biogradu s minimalnih 1:0.

U Unešiću su Zadrani odigrali odlično prvo poluvrijeme i već od samog početka počeli stvarati prilike. Prve dvije imao je Vlatko Blažević, a potom po jednu Antonio Repić i Dragan Župan. Najzaslužniji što se mreža Zagore već u prvih dvadesetak minuta nije zatresla bio je iskusni vratar Hrvoje Slavica, koji se istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija.

Ipak, u 28. minuti morao je “potpisati kapitulaciju”. Kristijan Jurić je osvojio loptu i prošao po desnoj strani te asistirao Blaževiću u srcu kaznenog prostora, a napadač Zadra neobranjivo pogađa za 0:1. U 35. minuti još jednom je Slavica izvrsno obranio udarac Jurića, no dvije minute kasnije ponovno je morao po loptu u mrežu.

Za 0:2 zabio je baš Jurić i to preciznim udarcem s 18 metara u donji lijevi golmanov kut, nakon dodavanja Repića s lijeve strane. Sve u svemu, s obzirom na prikazanu igru i stvorene prilike, mogli su Zadrani na poluvrijeme otići i s većom prednošću od dva razlike. U nastavku zadarski napadi više nisu bili tako učestali i opasni kao u prvom dijelu, ali je naša momčad bez problema iskontrolirala susret do kraja.

Što se biogradskog susreta tiče, on je u prvom dijelu bio mnogo izjednačeniji, a zaposleniji je čak bio vratar Zadra Josip Bender, koji se istaknuo s dvije odlične intervencije. I Zadar je imao svoje prilike, poglavito preko Josipa Majića, no nedostajalo je preciznosti pa se na poluvrijeme otišlo bez golova. U nastavku slična priča, a prijelomni trenutak dogodio se u 77. minuti, kada je Toni Španja vrlo lijepo s ruba šesnaesterca iz voleja zabio za, pokazat će se kasnije, konačnih 1:0.

Sljedeću pripremnu utakmicu Zadar (u kompletnom sastavu) igra u subotu u 12:30 u Splitu protiv druge momčadi Hajduka.

ZAGORA – ZADAR 0:2

UNEŠIĆ – Igralište Borovište. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Pomoćnici: Stipe Brajković i Mate Vučenović (oba Šibenik). Strijelci: 0:1 Blažević (28’), 0:2 Jurić (37’).

ZAGORA: Slavica – Knez, Jurišić, Rajčić, Ljuba, Pezo, F. Bitunjac, Malčić, B. Bitunjac, Petranić, Sablić. Još su igrali: Bulat, Slugan, Rodić, Barada, M. Ninčević, Pastuović, Stojak. Trener: Tomislav Brnadić.

ZADAR: Pinčić – Surać, Ikić, Jurjević, Vasilj – Galešić, Župan, Jurić, E. Kulaš – Repić, Blažević. Još su igrali: Matasović, Begić, Kevrić.

PRIMORAC – ZADAR 1:0

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Tomislav Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Josip Katuša (Raštane) i Marko Narančić (Pridraga). Strijelac: 1:0 Španja (77’).

PRIMORAC: Topić – Jurišić, Ješe, Pedišić, Ljubić – Colić, Paponja, Španja, Prpić – Zelić, Vodopija. Još su igrali: Aleksić, Stojanov, Marković, Čačić, Prtenjača, Šarin, Šarić, Birkić. Trener: Jugo Dominis.

ZADAR: Bender – Pranić, Tokić, Jerbić, Žderić – Muić, Majić, Zdrilić – Petković, Knežević, Katuša. Još su igrali: Demo, Brkić, Stokić, D. Kulaš.


Reci što misliš!