Sport

Košarka, NBA liga

Bogdanović najučinkovitiji u porazu Indiane, Šarić i Zubac solidni u pobjedama Minnesote i Clippersa

Bogdanović najučinkovitiji u porazu Indiane, Šarić i Zubac solidni u pobjedama Minnesote i Clippersa
AP Images

Bojan Bogdanović je sinoć odigrao još jednu odličnu utakmicu, bio je najučinkovitiji igrač u porazu svojih Indiana Pacersa, dok su Dario Šarić i Ivica Zubac u pobjedi Minnesota Timberwolvesa i LA Clippersa ostvarili solidan učinak.

Indiana Pacerse su u Indianapolisu sa 106-97 nadigrali Milwaukee Bucksa, a Bogdanović je s 20 koševa (šut iz igre 7/14, trice 1/4) postignutih u 32 minute na terenu i šest skokova, tri asistencije te jednom ukradenom loptom bio najučinkovitiji igrač poraženih.

Giannis Antetokounmpo je predvodio Milwaukee s 33 poena, 19 skokova i 11 asistencija u svom petom triple-doubleu sezone.

Dario Šarić je sinoć bio solidan u domaćoj pobjedi Minnesota Timberwolvesa od 121-111 nad Houston Rocketsima. Hrvatski je košarkaš u 24 minute zabio 15 koševa (šut iz igre 6/9, trice 2/2), osam skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. 

Jeff Teague je predvodio Wolvese s 27 koševa i 12 asistencija, a Karl-Anthony Towns je dodao 25 ubačaja. Houstonu nije pomogao ni James Harden koji je sinoć stigao do 31. utakmice u kojoj je ubacio više od 30 koševa. Sinoć je zabio 42 koša i tako se izjednačio s Wiltom Chamberlainom na drugom mjestu po broju utakmica s više od 30 ubačaja. 

U okršaju LA Clippersa, nove momčadi Ivice Zubca i Phoenix Sunsa Dragana Bendera, slavili su domaći Clippersi sa 134-107, nanijevši tako Sunsima 15. uzastopni poraz.

Lou Williams je bio najbolji strijelac momčadi iz Los Angelesa s 30 koševa, a Zubac je odigrao odlične 22 minute ubacivši pritom 16 koševa (šut iz igre 4/7) uz sedam skokova, jednu asistenciju i jedan blok. 

Dragan Bender je odigrao 12 minuta za Sunse, ali je ostao bez pogodaka. Najbolji kod Phoenixa bio je Kelly Oubre Jr. s 28 ubačaja. 

Najuzbudljiviju utakmicu sinoć su odigrali u Clevelandu domaći Cavaliers i Brooklyn Nets, a nakon tri produžetka slavili su gosti sa 148-139. Ante Žižić je odigrao 30 minuta za poraženu momčad i upisao je šest koševa (šut iz igre 2/5), šest skokova te po jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

D'Angelo Russell je bio najbolji pojedinac Brooklyna s 36 poena, dok je najbolji strijelac utakmice i Clevelanda bio Jordan Clarkson koji je utakmicu završio s 42 ubačaja. 

Mario Hezonja neće po dobrom pamtiti sinoćnju utakmicu u kojoj su njegovi New York Knicks upisali 18. poraz zaredom, u Madison Square Gardenu su ih sa 126-111 svladali gostujući Philadelphia 76ers.

Iako je New York nadoknadio veći dio od 26 koševa zaostatka u trećoj četvrtini to mu nije bilo dovoljno. Hezonja je odigrao šest minuta tijekom kojih je promašio tri šuta i upisao samo skok i asistenciju. 

Joel Embiid je bio najbolji kod Philadelphije s 26 poena i 14 skokova.


Reci što misliš!