Sport

kup krešimira ćosića

Ante Nazor: Da smo mi pobijedili možda ne bi bilo fer

Ante Nazor: Da smo mi pobijedili možda ne bi bilo fer
Miranda Cikotic/PIXSELL

Unatoč silnom trudu kod zaostatka od 20 koševa za Cibonom, košarkaši Zadra nisu uspjeli kreirati veliki preokret te su tako ostali bez finala Krešinog kupa. Cibona je slavila s rezultatom 83-81 nakon uistinu infarktne završnice

Komentar Ante Nazora, trenera Zadra: 

"Čestitao bih Ciboni i kolegi Veliću na plasmanu u finale. Ključ je bio u otvaranju utakmice gdje smo mi bili indisponirani, a protivnik agresivniji, kako u obrani tako i u napadu. Cibona je šuterska ekipa. U par trenutaka na utakmici smo bili na streljani iza linije za tri poena i mi jednostavno nismo imali tu agresivnost na lopti, na liniji dodavanja i jednostavno nismo mogli prezentirati našu igru kakvu smo vidjeli u drugom poluvremenu, što nam ukazuje na jednu momčad s dva lica."

Ponovno se povuklo pitanje angažmana njegovih igrača...

"Da smo mi pobijedili možda ne bi bilo ni fer, jer u utakmici treba igrati od početka do kraja, jer napadački i obrambeni kriterij mora biti jednak za sve igrače. Angažman mora biti jednak. Mi smo opet trebali, kao u prethodnoj utakmici tražiti raspoloženu obrambenu petorku te raspoloženu napadačku petorku, a to nije nimalo jednostavno kombinirati u utakmici ovakvog naboja i intenziteta. Nadam se da smo spoznali učinjene greške i da idemo naprijed. Neću spominjati da smo imali određene hendikepe što se tiče isključenja, što se tiče Vaughna koji je tu nominalno prvi play ekipe."

Zadrani sada imaju nešto manje od dva tjedna kako bi se pripremili na još jedan dvoboj s Cibonom. Naime, u sklopu HT Premijer lige, Cibona će 28. veljače gostovati pod svodovima Višnjika.


Reci što misliš!