Sport

nezadovoljni suđenjem

Branimir Longin: Zatražit ćemo ekspertizu nad suđenjem protiv Cibone

Branimir Longin: Zatražit ćemo ekspertizu nad suđenjem protiv Cibone
Mate Krezić

Košarkaši Zadra poraženi su od Cibone u polufinalu Krešinog kupa, a nakon utakmice su s više strana, pa i onih potpuno neutralnih, strelice ostale uperene ka sucima koji su zagrebačkom sastavu dali, blago rečeno, mali poguranac

Ispadanje u polufinalu Kupa prokomentirao je sportski direktor Zadra, Branimir Longin:

"Žao nam je, ponajviše radi navijača koji su u velikom broju došli na Gripe, da nismo ušli u toliko željeno finale. Međutim, tu je kumovao naš loš ulazak u utakmicu, ali i suci sa svojim odlukama s kojima nismo zadovoljni. Stoga ćemo zatražiti ekspertizu u Savezu da vidimo što se može napraviti."

Koje točno sudačke odluke smatrate spornima?

"Ne bih izdvajao detalje ali definitivno nije bio jednak kriterij za obje strane i tu su se suci malo pogubili. To je samo jedna u nizu utakmica u kojoj mi kao klub nismo zadovoljni kako se suci odnose prema Zadru."

Reakcija Žorića koja je prethodila njegovom isključenju?

"Definitivno neopravdana i mi kao klub to ne podržavamo. Bez obzira što je bio revoltiran sudačkim odlukama, nije se smio tako ponašati. Klub će ga kazniti sukladno disciplinskom pravilniku, ali ne možemo zanemariti činjenicu da je bio revoltiran."

Najavio je Žorić i mogućnost odlaska u sportsku mirovinu nakon utakmice protiv Cibone?

"Žora kao Žora, kad je u afektu sve ga pogađa, pogotovo što napokon igra za svoj klub. Bila je to ishitrena izjava i nadamo se da će on ostati s nama do kraja."

William Magarity u četvrtak je saslušan na Stegovnom vijeću Službe za antidoping. Postoje li već kakve informacije=

"Za sada nema službenih informacija i nadam se da nećemo čekati neki duži period na njih te da ćemo ga imati već ove sezone."

Ostaje li Zadar do kraja sezone u istom sastavu?

"Imamo još tri kola ABA lige, treba nam jedna pobjeda i zato nam je potrebna ta širina, pogotovo zbog ozljeda Planinića, Krajine i Vaughna. Što će biti poslije, o tome ne mogu, ali za sad neće biti promjena."


Reci što misliš!