Sport

hrvatska u gotovo bezizlaznoj poziciji

Okupila se košarkaška reprezentacija, iz Zadra pozvan samo Vuković

Okupila se košarkaška reprezentacija, iz Zadra pozvan samo Vuković
Marin Sušić / HKS

U zagrebačkom hotelu Panorama okupila se seniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske koju 22. veljače očekuje nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo i utakmica protiv Poljske u Varaždinu, dok tri dana kasnije igra protiv Mađarske.

Reprezentacija je odmah po okupljanju krenula put Svetog Martina na Muri na kratke pripreme, a izbornik Dražen Anzulović je pozvao 16 igrača.

Hrvatska se dva kola prije kraja kvalifikacija nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji. Trenutačno drži peto mjesto u skupini s 14 bodova, a na SP idu prve tri ekipe. Hrvatska može proći na Svjetsko prvenstvo jedino s dvije pobjede i porazom Poljske od otpisane Nizozemske u posljednjem kolu.

"Svi koji su tu, siguran sam, dat će sve od sebe, a tako ćemo i trenirati i raditi da dočekamo utakmice spremni. Što se Poljske tiče, to sam govorio i ranije, znam te sve igrače i respektiram njihovu kvalitetu, ali sam siguran da ćemo odigrati puno bolje no što smo igrali u Poljskoj," kazao je izbornik Dražen Anzulović, dok je novi kapetan reprezentacije Hrvoje Perić dodao: "Nema smisla da dajem neke pompozne izjave. Drago mi je da sam tu, vidim da je ekipa dosta mlađa nego inače i idemo se pripremiti maksimalno, dati sve od sebe i nadati se najbolje."

Utakmica protiv Poljske je na rasporedu 22. veljače u Varaždinu, a reprezentacija nakon susreta putuje u Szombathely gdje 25. veljače s početkom u 18:30 igra utakmicu protiv reprezentacije Mađarske i time završava i posljednji ciklus kvalifikacija za SP.

Na prvom mjestu skupine je Litva s 19 bodova, Italija ima 17, Poljska 16, Mađarska 15, Hrvatska 14, a na začelju je Nizozemska s 13 bodova.

U Svetom Martinu će se naći 16 igrača, a stručni stožer je jednak onome iz prošlog kruga kvalifikacija.

KATIĆ  Toni
PERKOVIĆ Toni
MUSTAPIĆ Jakov
KRUŠLIN  Filip
BOŠNJAK Domagoj
KALAJŽIĆ Mate
ULJAREVIĆ Karlo
LJUBIČIĆ Krešimir
JUNAKOVIĆ Martin
BILAN Miro
PLANINIĆ  Darko
PERIĆ  Hrvoje
RAMLJAK Ivan
VUKOVIĆ  Domagoj
NAKIĆ Toni
MARČINKOVIĆ  Pavle

ANZULOVIĆ Dražen – izbornik
OREŠKOVIĆ Dražen – pomoćni trener
KRSTIĆ Vladimir– pomoćni trener
RAJKOVIĆ Damir – pomoćni trener
TOMAŠEVIĆ Šime – kondicijski trener
dr MARTINAC Miran - liječnik
ŠIŽGORIĆ Nikica - fizioterapeut
KRNIC Miroslav - fizioterapeut
KOLARIĆ Igor - team manager


Reci što misliš!