Sport

nogomet, prva hnl

Hajduk i dalje bez pobjede nad Goricom

Hajduk i dalje bez pobjede nad Goricom
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši Hajduka i Gorice odigrali su bez pobjednika 0-0 u utakmici 22. kola Prve HNL odigranoj u subotu na Poljudu.

Bio je to treći prvenstveni sraz ovih momčadi i treći put je novi prvoligaš ostao neporažen u srazu s Hajdukom. Gorica je u 4. kolu šokirala Hajduk pobjedom 2-0 na Poljudu, a u 13. kolu je bilo 1-1 u Velikoj Gorici.

Goričani su u Split došli s idejom ne primiti pogodak i pokušati ga postići iz kontranapada preko svog najboljeg strijelca Poljaka Lukasza Zwolinskog. U prvom naumu su uspjeli, a Zwolinski je ostao bez desetog prvenstvenog pogotka, iako je bio blizu u prvom poluvremenu, kad je Posavec spasio svoju mrežu pravovremenim ulaskom u šut poljskog nogometaša koji je sam izbio pred njega.

Hajduk je imao loptu u nogama, ali statistika će pokazati samo dva udarca u okvir gola, koliko su imali i gostujući nogometaši.

Pred oko 6500 gledatelja na Poljudu, utakmicu je sudio Marin Vidulin iz Kanfanara.

U prvoj utakmici subotnjeg programa nogometaši zaprešićkog Intera ostvarili su važnu pobjedu na gostovanju u Koprivnici, gdje su s 1-0 (0-0) svladali Slaven Belupo, a strijelac pobjedničkog pogotka u 68. minuti bio je Rus Serder Serderov.

U nedjelju su na rasporedu dva posljednja dvoboja 22. kola Prve HNL. Od 15 sati u Puli će igrati Istra 1961 i Lokomotiva, a od 17.30 sati u derbiju kola Dinamo je domaćin Osijeku.

Nakon nepotpunog 22. kola Dinamo je vodeći s 54 boda, ispred Rijeke s 41, Osijeka s 40 i Lokomotive s 35. Gorica je peta s 32 boda, a Hajduk šesti s 31. Slaven Belupo i Inter imaju po 21 bod, a deveta Istra 1961 ih ima 16. Na začelju je Rudeš sa samo četiri boda.


Reci što misliš!