Sport

prijave do 19. ožujka

U tijeku prijave za 3. Life on Mars Trail- David Bowie Tribute Race u Metajni

U tijeku prijave za 3. Life on Mars Trail- David Bowie Tribute Race u Metajni
Boris Kačan

U subotu, 30. ožujka, treću godinu za redom na području Metajne na otoku Pagu održat će se treking utrka Life on Mars Trail - David Bowie Tribute Race u organizaciji tvrtke Outdoor i suorganizaciji TZ grada Novalje.

Prijave za utrku zaprimaju se online do 19. ožujka u 23.59. Do danas je zaprimljeno više od 320 prijava iz pet zemalja. Sve detalje o utrci možete saznati na web stranici Outdoor te na Facebook stranici Treking lige.

Image may contain: one or more people and textUtrka je od svog prvog izdanja posvećena Davidu Bowieju i njegovu svevremenskom hitu Life of Mars, s obzirom na to da su kameni pejzaži otoka Paga nalik mjesečevim pejzažima i kao takvi predstavljaju neponovljivu atrakciju.

Treće izdaje trekking utrke u Metajni, kao i protekle dvije godine, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će četiri standardne kategorije primjene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika.

Kategorije

CHALLENGER 23km - 650mD+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima, na 2 km trase nema puta, ali je područje prohodno

ACTIVE 14km - 350D+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima)

LIGHT 7km - 200mD+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima)

TREKING 20-25km/700-900mD+: treking koncept, staza nije označena, sudionici dobivaju zemljovid sa obaveznim kontrolnim točkama prije samog startra utrke.

Više informacija o utrci pronaći ćete na web stranici Outdoora.

Life on Mars Trail Metajna, Foto: Anđelko Kurilić

Protekle dvije godine na trekking utrkama u Metajni, sudjelovalo bi između 800 do 1000 natjecatelja, zastupljenih u svim kategorijama, a odazvale su se gotovo sve generacije brojnih sudionika, uglavnom pridošlih iz Hrvatske i Slovenije.

Odlična organizacija tvrtke Outdoor, kao i topao prijem domaćina, pridonijet će da se mnogi od njih vrate i ove godine i tako daju pravi smisao tom natjecanju koje se polako ali sigurno pozicionira na međunarodnoj karti trail & trekking utrka, a svoj nastavak vidi kao prepoznatljivu utrku koja će se tradicionalno održavati iz godine u godinu.

Cilj je organizatora tvrtke Outdoor i Turističke zajednice Grada Novalje kao suorganizatora da se toj sportskoj manifestaciji, uz brojne vanjske sudionike, priključi i što veći broj domaćeg stanovništva s područja otoka Paga, ali i sportaši i rekreativci iz Zadra, kojima put do odredišta s obzirom na blizinu odredišta ne predstavlja nikakav problem i u znatnoj su prednosti u odnosu na ostale koji putuju znatno dulje.  

Life on Mars Trail Metajna, Foto: Anđelko Kurilić

Start jepredviđen na rivi u Metajni, a u istom trenutku kada kreće start, kreću i zvuci popularne pjesme Davida Bowieja Life on Mars. Inspiraciju, ali i zahvalnost velikom umjetniku kroz poruku „tribute to David Bowieˮ organizator je pronašao u povezanosti pjesme sa samim paškim kamenim krajobrazom područja Metajne jer to područje već dugi niz godina mnogi poistovjećuju s mjesečevim pejzažima.

Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulum za sve sudionike.

Svi zainteresirani dobro su došli a prijaviti se mogu do 21. ožujka u 23.59.

Prijave


Reci što misliš!