Sport

zadarski tići

Mladi nogometaši Zadra nastupili na turniru “Međugorje Cup 2019.”

Mladi nogometaši Zadra nastupili na turniru “Međugorje Cup 2019.”
NK Zadar

Polaznici Škole nogometa NK Zadar i ove su godine nastupili na tradicionalnom međunarodnom turniru “Međugorje Cup 2019.”

Put Međugorja otputovale su tri selekcije zadarskog kluba i to dječaci rođeni 2006., 2009. i 2010. godine. Svi su zabilježili odlične rezultate u skupinama, ali su potom zaustavljeni na prvoj eliminacijskoj prepreci. Bilo je veselja, bilo je i suza, ali na kraju su se svi kućama vratili sretni i zadovoljni nakon lijepog sportskog vikenda u društvu svojih prijatelja i trenera.

Najmlađa kategorija, dječaci rođeni 2010. godine, pod vodstvom trenera Marija Grgurovića, u skupini je svladala Primorac sa 6:0 i Omiš s 4:0 te izgubila od Vinogradara s 0:1, što je bilo dovoljno za plasman u osminu finala. Tamo je ipak bolja bila Academica iz Sarajeva, koja je s 3:0 zasluženo prošla dalje.

NK Zadar 2010: Jakov Pedisić, Petar Pleslić, Mihovil Žilić, Luka Glavić, Josip Gladović, Ivano Tajmin, Mateo Odžaković, Gabrijel Ljutić. Trener: Mario Grgurović.

Godinu dana stariji dječaci, pod vodstvom trenera Josipa Bilavera, osvojili su prvo mjesto u skupini pobijedivši Jadran s 5:0, Primorac s 4:0 te odigravši 0:0 s Adriaticom, kasnijim pobjednikom turnira. U vatrenoj utakmici osmine finala spretnija i sretnija bila je momčad Zrinjskog iz Mostara, koja je slavila s 1:0.

NK Zadar 2009: Pavle Jurjević, Frane Bajković, Jakov Jukić, Ivano Škara, Matej Galešić, Ivan Glavić, Josip Bartulović, Adrian Kajtazi, Vito Marcelić. Trener: Josip Bilaver.

Najstarija selekcija dječaka, rođenih 2006. godine, pod vodstvom trenera Alena Glavića, u skupini je pobijedila Brotnjo s 4:0 te remizirala s Posušjem 1:1 i Međimurjem 0:0. U osmini finala zadarski su dečki s 2:0 poraženi od Osijeka, koji je kasnije osvojio naslov pobjednika.

NK Zadar 2006: Diego Rak, Renato Pavlović, Niko Bilić, Josip Perinić, Mauro Marić, David Buterin, Šimun Butić, Šimun Džapo, Gabriel Jureško, Roko Mavra, Mihovil Bugarija, Andriano Čačić, Ivan Marić, Sebastian Kajtazi, Ante Delija, Vice Miletić. Trener: Alen Glavić.

Svi momci zaslužuju čestitke za igru i zalaganje koje su prikazali na turniru te fer i sportsko ponašanje kako na terenu tako i van njega.


Reci što misliš!