Sport

nogomet, europska liga

Dinamo otputovao u Lisabon, na Luzu se očekuje oko 2.000 navijača 'modrih'

Dinamo otputovao u Lisabon, na Luzu se očekuje oko 2.000 navijača 'modrih'
Marko Lukunic/PIXSELL

Stručni stožer i igrači Dinama otputovali su u Lisabon, gdje 'modre' u četvrtak očekuje uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Dinamo je u prvom susretu slavio 1-0 golom Brune Petkovića u 38. minuti iz jedanaesterca i u taboru hrvatskog prvaka s mnogo optimizma očekuju sutrašnji ogled na kojem se očekuje oko 2.000 navijača 'modrih'.

"Nema razloga da ne budemo dobro raspoloženi. Idemo odigrati jednu važnu utakmicu za nas i želimo se pokazati u istom svjetlu kao u prvoj utakmici. Spremni smo za to i dobro smo se odmorili nakon Rijeke. Svi su igrači u dobrom stanju, neke smo malo sačuvali. Svi su dobro," poručio je Nenad Bjelica.

Dinamov trener je naglasio kako Benfica ima veliku individualnu kvalitetu i igrače koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu.

"Moramo se dobro braniti i kontrirati. Odlučio sam o sastavu, neće biti velikih iznenađenja, ali pričekajmo s tim."

Bjelica smatra kako će Benfica ovoga puta navaliti na 'modre' u najjačem sastavu.

"Tko god bude igrao mi ćemo biti spremni. Spremni smo za njihove najbolje igrače. Sve su to odlični i kvalitetni nogometaši koji puno vrijede na tržištu. Vidjet ćemo što će biti, ali važno je kako će izgledati naša momčad," kazao je.

Zanimljivo, portugalski mediji se za sada ne bave previše Dinamom.

"Vjerujemo da će se nama baviti i nakon četvrtka, da će shvatiti jačinu Dinama i da ćemo se pokazati u svjetlu kao u Zagrebu," kazao je Bjelica čestitavši mladoj momčadi Dinama plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Dinamo će večeras trenirati na stadionu Luz, a prije treninga će Bjelica i Nikola Moro sudjelovati na službenoj novinarskoj konferenciji.


Reci što misliš!