Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar bez Dašića i Vaughna traži pobjedu nad Splitom

Zadar bez Dašića i Vaughna traži pobjedu nad Splitom
Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon dva teška poraza u samo dva dana, košarkaši Zadra, ponovno u skraćenoj rotaciji, tražit će pobjedu u dalmatinskom derbiju nad Splitom. Utakmica se igra u petak u Krešinoj dvorani.

Kao što smo i rekli, dva su neugodna poraza iza zadarskih košarkaša, pa čak i tri ako računamo gostovanje u Podgorici gdje je, ruku na srce, ipak pružena puno bolja partija. Crvena Zvezda i Vrijednosnice Osijek nanijele su Zadru puno bolnije poraze.

Trener Ante Nazor:

"Razdrmao nas je poraz u Osijeku gdje smo djelovali jako dezorijentirano. Sutra stoga želimo pokazati autoritet na domaćem terenu te napredak i osvježenje, pa da to bude uvertira pred utakmicu sezone s Igokeom. Ove dvije utakmice s toga ne možemo odvajati, već ih gledamo kao cjelinu i tako se pripremamo."

Nekoliko riječi o protivniku?

"Split je imao velike ambicije na početku sezone, ali imali su dosta pehova, kao uostalom i mi. Promjenom trenera su se konsolidirali, a iskočili su i neki mladi igrači. Sigurno da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. S obzirom na stanje u obje momčadi, ne želim da se bagatelizira ova utakmica jer ovo je istinski dalmatinski derbi i pozivam navijače da tako i poprate ovu utakmicu."

Zadar niti na ovu utakmicu neće istrčati u kompletnom sastavu...

"Imamo problema s gripom. Dašić je prikovan za krevet i čisto sumnjam da ćemo ga koristiti protiv Splita, već ćemo ga nastojati pripremiti za nedjelju i Igokeu. Vaughn se još nije dovoljno oporavio da bi mogao nastupiti."

Budući da je utakmica s Igokeom označena kao utakmica sezone, je li trebalo možda odgoditi ovu utakmicu sa Splitom?

"Pokušali smo je odgoditi, moj prijatelj Ante Grgurević i Split su pokazali dobru volju, ali jednostavno nismo mogli."

I za kraj, jedan zanimljiv trenerov osvrt na onaj bolan poraz u Osijeku:

"Bit ću brutalno iskren – dojam je da to nikoga ne zanima. Recimo samo da poslije te utakmice uopće nije bilo niti press konferencije. Mi smo loše igrali i ne bježim od toga, pa i sam sam mnogo puta rekao da me je sram. Ali kad pogledaš percepciju javnosti, nikoga to ne zanima. Dan poslije Cibona je izgubila od Gorice, pa ni to nikoga nije zanimalo. Možda bi ljudi koji vode Savez trebali na neki drugi način, a ne na umjetan, napraviti da to prvenstvo nekoga zainteresira."

Podsjetimo još jednom, utakmica između Zadra i Splita na rasporedu je u petak u 20 sati.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!