Sport

košarka, ht premijer liga

Desetkovani Zadar na Višnjiku dočekuje Split

Desetkovani Zadar na Višnjiku dočekuje Split
Bojan Bogdanić

Nakon dva teška poraza u samo dva dana, košarkaši Zadra, ponovno u skraćenoj rotaciji, tražit će pobjedu u dalmatinskom derbiju nad Splitom. Utakmica se igra večeras u Krešinoj dvorani.

Kao što smo i rekli, dva su neugodna poraza iza zadarskih košarkaša, pa čak i tri ako računamo gostovanje u Podgorici gdje je, ruku na srce, ipak pružena puno bolja partija. Crvena Zvezda i Vrijednosnice Osijek nanijele su Zadru puno bolnije poraze.

Trener Ante Nazor:

"Razdrmao nas je poraz u Osijeku gdje smo djelovali jako dezorijentirano. Sutra stoga želimo pokazati autoritet na domaćem terenu te napredak i osvježenje, pa da to bude uvertira pred utakmicu sezone s Igokeom. Ove dvije utakmice s toga ne možemo odvajati, već ih gledamo kao cjelinu i tako se pripremamo."

Nekoliko riječi o protivniku?

"Split je imao velike ambicije na početku sezone, ali imali su dosta pehova, kao uostalom i mi. Promjenom trenera su se konsolidirali, a iskočili su i neki mladi igrači. Sigurno da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. S obzirom na stanje u obje momčadi, ne želim da se bagatelizira ova utakmica jer ovo je istinski dalmatinski derbi i pozivam navijače da tako i poprate ovu utakmicu."

Zadar niti na ovu utakmicu neće istrčati u kompletnom sastavu...

"Imamo problema s gripom. Dašić je prikovan za krevet i čisto sumnjam da ćemo ga koristiti protiv Splita, već ćemo ga nastojati pripremiti za nedjelju i Igokeu."

U međuvremenu je klub napustio Kwame Vaughn koji ionako ne bi nastupio u večerašnjoj utakmici budući da se nije oporavio od ozljede leđa.

Budući da je utakmica s Igokeom označena kao utakmica sezone, je li trebalo možda odgoditi ovu utakmicu sa Splitom?

"Pokušali smo je odgoditi, moj prijatelj Ante Grgurević i Split su pokazali dobru volju, ali jednostavno nismo mogli."

Podsjetimo još jednom, utakmica između Zadra i Splita na rasporedu je večeras u 20 sati.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!