Sport

nogomet, druga hnl

Antonio Repić: Sesvete su nam utakmica sezone - idemo bez kalkulacija

Antonio Repić: Sesvete su nam utakmica sezone - idemo bez kalkulacija
Mate Krezić

Nakon što su se sa Šubićevca vratili s pet pogodaka u mreži, nogometaši Zadra tražit će iskupljenje u domaćoj utakmici protiv Sesveta. Jedan od istaknutijih pojedinaca u zadarskoj momčadi, Antonio Repić, utakmicu je okarakterizirao kao najvažniju u sezoni.

I nije zadarski napadač daleko od istine jer njegova se momčad nakon 15 odigranih kola nalazi na 11. mjestu ljestvice. Na kontu je tek 17 bodova, što je tek dva više od Međimurja i Solina koji se nalaze na diobi posljednjeg mjesta.

Je li se momčad oporavila od katastrofe u Šibeniku i okrenula novim izazovima?

"Nismo se baš oporavili ali smo se odlučili okrenuti, po meni, najbitnijoj utakmici u sezoni. Jest da je svaka bitna, ali sada je došla voda do grla i moramo, kako god znamo, upisati bodove na svom terenu. Momčad je svjesna kikseva u prva dva proljetna kola te da nema prostora za neke kalkulacije, jednostavno moramo ići na pobjedu", kazao je Antonio Repić.

Kroz svoju bogatu karijeru zasigurno si već bio u ovakvoj situaciji?

"Jesam i mogu reći da se momčad iz njih izvlači tek kad se 'zbiju glave' i kad svi počnu 'ginuti' jedan za drugoga. Kako se kaže - jedno srce, jedna duša."

Protivnik pak nije nimalo bezazlen. S 21 bodom nalaze se na 6. mjestu, dovoljno daleko od zone ispadanja.

"Dobra su momčad, ali sve ovisi kakav će tko dan imati. Tko bolje uđe u susret, taj će i pobijediti, što je slučaj u većini drugoligaških utakmica. U našem prvom susretu smo poveli s 1-0, pa smo gubili 1-3, na kraju smo izjednačili, a mogli smo i pobijediti. To vam govori koliko smo podjednaki."

Kako onda zaigrati protiv takvog protivnika?

"Od prve minute ćemo početi 'graditi tvrđavu' na Stanovima i ne dopustiti da nam se uzmu bodovi jer ovo nam je zadnji vlak da se izdignemo iz opasne zone."

Utakmica između Zadra i Sesveta igra se ove subote s početkom u 15:30.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!