Sport

subota, 16. ožujka

Sali centar treking svita: Na rasporedu je 3. Dugi Otok Trail

Sali centar treking svita: Na rasporedu je 3. Dugi Otok Trail
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

3. Dugi Otok Trail utrka je kroz očaravajuće prizore parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga koja počinje i završava u Sali, turističkom mjestu na obali ovog otočkog dragulja, a ove godine održat će se u subotu 16. ožujka.

Organizatori, Mountain Traveller Croatia i TZ Dugi otok, pozivaju ljubitelje prirode i trčanja da im se pridruže na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno-dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Natjecatelji će ove godine nastupati na tri staze  Najteža je nazvana Red, a duga je 40 kilometra. Osim što ćete imati priliku upoznati dijelove otoka koje do sada niste, pripremite se za vrlo uzbudljivu stazu koja će imati lakših, ali i izazovnih i zahtjevnih dijelova.

Srednje teška staza, duga je 24 kilometra. Clif Blue staza prolazi najljepšim dijelom otoka gdje ćete na svakom kilometru zastati kako biste udahnuli dio otočke ljepote, kulturne i povijesne baštine. Staza će vas provesti kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu. Osim maslinika nailazit ćete na rasute spomenike, crkvice...

Najlakša staza, Bay Green, duga 11 kilometara. Bay Green staza prolazi istom rutom kao i Cliff Blue kategorija do uvale Mir. Obilazi mjesto Sali, prolazi kroz stoljetne maslinike i polja, pored spomenika, crkvica i gradina te brojnih uvala. Park prirode Telašćica otkriti će i njegove fenomene – uvalu Telašćica, klifove Dugog Otoka i uvalu Mir. Ogromni strmci, poznati kao i dugootočke Stene.

Više o utrci, stazama, prijavi, startninama, smještaju i dolasku na otok, informirajte se na mrežnoj stranici Dugi otok Trail.


Reci što misliš!