Sport

košarka, ht premijer liga

Ante Nazor prokomentirao pobjedu nad Splitom ali i razlaz s Kwameom Vaughnom

Ante Nazor prokomentirao pobjedu nad Splitom ali i razlaz s Kwameom Vaughnom
Mate Krezić

Košarkaši Zadra sinoć su, možda i teže od očekivanog, savladali Split. Konačni rezultat 91-88 dovoljno govori o izjednačenosti dvaju protivnika.

Nakon ove pobjede Zadrani se s omjerom 13-4 nalaze na diobi prvog mjesta HT Premijer lige s Cibonom.

Trener Ante Nazor:

"Očekivali smo tvrdu utakmicu i bili smo fokusirani na to. Imali smo dobru napadačku večer, ali nedostajalo je još oštrine što se tiče prodora i igre na obruč. Malo smo i u obrani bili mekani. Imali smo taj luksuz da pobijedimo, ali sigurno je da to nećemo moći ostvariti protiv Igokee ako ne budemo imali tu čvrstinu u obrani. Najviše me bode u oko previše izgubljenih lopti, od kojih smo neke doslovno predali protivniku u ruke. Osjećao se neki grč koji nas prati cijelu sezonu. Ja sam nastojao opustiti momčad koliko god sam mogao jer jedino tako možemo odigrati kako treba."

Novinare je dakako zanimao i razlog rastanka s Kwameom Vaughnom.

"To je ozlijeđen igrač kojeg nismo uspjeli rehabilitirati, a imali smo dogovor s njim i agentom da ako se ne oporavi do ove utakmice s Igokeom, koja nam je utakmica sezone, jednostavno nema smisla nastaviti suradnju. Zbog toga je počeo i trenirati pet na pet, ali rekao je da ne može biti na 100 posto i razlaz je bio jedino logično rješenje.

Do nas je došla i informacija kako je na jednom treningu došlo i do sukoba između njega i Lovre Bašića.

"Da, to se dogodilo u srijedu na večernjem treningu, ali on je već tada znao da odlazi..."

Nekoliko riječi o utakmici kazao je i najbolji pojedinac u zadarskim redovima, Luka Žorić:

"Zanimljiva košarkaška predstava. Čestitam momčadi Splita i Anti Grgureviću za kojeg mi je jako drago da je postao prvi trener. Cijenom ga kao igrača i osobu te mu želim svu sreću, a izgleda da je prenio i dio svog karaktera na ekipu koja se bori i ima glavu i rep. Nije nam bilo lako, ali na kraju smo pobijedili i sretni smo zbog pobjede."


Reci što misliš!