Sport

Košarka, Prva liga (ž)

Košarkašice Zadra u derbiju kola dočekuju ekipu Splita

Košarkašice Zadra u derbiju kola dočekuju ekipu Splita

Pred košarkašicama ŽKK Zadar novi je veliki izazov u nastavku Prve lige za žene. Nakon velike pobjede u Dubrovniku s kojom su ostale u igri za plasman u doigravanje, u subotu ih na Višnjiku u 20. kolu očekuje dvoboj protiv Splita trenutno prvoplasirane ekipe na ljestivici.

Još su samo tri kola ostala do kraja osnovnog dijela lige. Zadranke za plasman među četiri ekipe koje će ući u doigravanje veliku borbu vode protiv Trešnjevke i Pule i ne treba niti spominjati od kakvog bi im značaja bila sutrašnja pobjeda nad Splitom.

Prva utakmica ovih dviju ekipa nakon velike borbe otišla je stranu Splita. Trenerica Zadra Marija Mazija nada se kako će ova otići na stranu njenih igračica iako napominje kako to neće biti nimalo lagan zadatak.

“Čeka nas jedna teška utakmica protiv ekipe koja je dominirala prvim dijelom prvenstva i koja igra agresivno kroz cijelu utakmicu. Za razliku od našeg prvog međusobnog dvoboja kod njih više nema Nine Dedić i Tee Buzov dok smo i mi bez tri igračice na koje smo mogli računati u prvom dijelu i koje su bile važne karike u našoj igri.

Nažalost, u ovom drugom dijelu naša igra puno varira. Neku utakmicu odigramo odlično dok u nekima kao da ne postojimo. Sigurno da ako u ovoj budemo motivirane, borbene i karakterne da bi onda ona mogla biti povoljna po nas. Moramo pokazati jednu želju za pobjedom a nadam se i kako će nas publika u tome podržati kao uostalom u svim domaćim utakmicama dosad.”

Susret košarkašica Zadra i Splita igra se u subotu 16. ožujka u dvorani 3 ŠC Višnjik s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!