Sport

#nekretnine

Cijena novogradnje u Hrvatskoj raste, u Zadru pak bilježi lagani pad

Cijena novogradnje u Hrvatskoj raste, u Zadru pak bilježi lagani pad
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podaci oglasnika Crozilla pokazuju kako su prosječne oglašavane cijene stanova u novogradnji tijekom veljače bile 1,5 posto više no mjesec ranije.

Kada je o cijenama nekretnina riječ, prva mjesta na ljestvicama i dalje drže područja uz more, pa su tako i najviše prosječne vrijednosti novogradnje zabilježene u Dubrovniku u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražio 3371 euro, te u Opatiji gdje je cijena kvadrata iznosila 3286 eura.

Prema podacima oglasnika Crozilla, u Splitu je cijena novogradnje porasla za 2,6 posto i popela se na 2844 eura po kvadratnome metru. Niže cijene i nešto slabiji porast nego u Splitu, bilježi Šibenik u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2398 eura što je 1,4 posto više no mjesec ranije.

Porast od 2,3 posto zabilježen je u Rijeci gdje je cijena kvadrata novih stanova u prosjeku iznosila 2063 eura.

U Puli, gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 1788 eura, zabilježen je porast vrijednosti novih stanova u visini od 0,8 posto. Cijene su u Senju porasle za 0,1 posto, pa su iznosile 1622 eura po metru kvadratnom.

Niže mjesečne vrijednosti zabilježene su u veljači na oglasniku Crozilla tek u Poreču u kojem su cijene kvadratnog metra pale za 0,8 posto i spustile se na 2030 eura, te u Zadru gdje se za kvadrat novogradnje u prosjeku tražilo 2466 eura što je bilo 0,2 posto manje no mjesec ranije.


Reci što misliš!